Handballers ASC ‘91 komen tekort

21 november 2007 om 00:00 Nieuws

Dat Celeritas er geen gras over wilde laten groeien bleek al direct na het eerste fluitsignaal. Met veel tempo en een hoog schotpercentage keek ASC al na vier minuten spelen tegen een 1-5 achterstand aan, waarbij dient te worden opgemerkt dat vele schoten aan Amersfoortse zijde niet het gewenste resultaat opleverden. ASC speelde in die fase opbouwend in een te laag baltempo en liet verdedigend veel gaten vallen, wat Bunnik de ruimte gaf om snelle uitbraken af te ronden met fraaie doelpunten. Naarmate de eerste helft vorderde en ASC geconcentreerder en met wat meer tempo ging spelen, kwam het ook tot scoren en kon mede door fraaie doelpunten van Jan Willem van Essen, Daan Bleuel en Andre van de Hoef de opgelopen achterstand verkleinen, waardoor er bij rust een alleszins acceptabele 7-9 op het scorebord prijkte en er eigenlijk nog van alles mogelijk was. In de tweede dertig minuten een nagenoeg gelijk beeld als in de laatste fase van de eerste helft, met twee gelijk opgaande teams die over en weer tot scoren kwamen en die fysiek geweld geenszins uit de weg gingen. Op een stand van 13-15 liep Celeritas tegen een rode kaart aan en moest het stellen met een man minder. De Amersfoortse handbalheren wisten deze situatie echter niet optimaal te benutten en lieten Celeritas naar hartenlust combineren en afronden, waardoor het kon uitlopen naar een 16-20. Het resterende deel van de wedstrijd slaagde ASC ‘91 er niet meer in om het ontstane gat te dichten en op een stand van 18-24 klonk het laatste fluitsignaal van de scheidsrechter. Een toch wel verdiende zege voor het team uit Bunnik, dat over de gehele wedstrijd gezien het betere van het spel had en een hoog scoringspercentage kende in tegenstelling tot ASC, dat weliswaar goed tegenstand bood, maar vele schoten op doel verloren zag gaan en verdedigend Celeritas te veel ruimte bood.

Handbalheren op tempo afgetroefd AMERSFOORT - De handbalheren van ASC ‘91 ontvingen afgelopen zondag in sporthal Zielhorst het tweede team van Celeritas uit Bunnik. In een temporijke wedstrijd, waarin met name de snelle uitbraken van Celeritas een grote rol speelden, ging ASC ‘91 uiteindelijk met 18-24 ten onder en is na drie gespeelde wedstrijden nog steeds puntloos.

door Huub van Aerssen

Dames ASC ‘91 - Havas (11-19)

Ook de dames van ASC ‘91 slaagden er niet in om tot winst te komen. De eerste helft van dit handbalduel was ASC duidelijk de mindere van het jonge Amsterdamse team en keek na dertig minuten handbal al tegen een 3-10 achterstand aan. Op snelheid en met goed combinatiespel was Havas ook in het tweede part van de wedstrijd de meerdere van ASC, kwam nauwelijks in gevaar en won vrij eenvoudig met 11-19.