Sinterklaas houdt intocht op Emiclaer

21 november 2007 om 00:00 Nieuws

Het spannende ‘Sinterklaasgevoel’ dat je vroeger als kind zo intens beleefde raak je de rest van je leven nooit meer kwijt. Ook tijdens het wachten op de boot met de Sint op het winkelcentrum voel je de aanwezige spanning van kinderen tussen twee en vijf, zes jaar. ‘Komt Sinterklaas er al aan? Waar zijn de zwarte pieten?’. Het spannende onderbuikgevoel wordt nog eens flink aangemoedigd door aanwezige ouders, opa’s en oma’s. De Sinterklaassfeer borrelt nog eens flink op tijdens het horen van de gouwe ouwe sinterklaasliedjes.

KATTENBROEK - Na zijn landelijke aankomst op zaterdag in Kampen, werd de Goedheiligman zondagmiddag op winkelcentrum Emiclaer verwelkomd. Honderden kinderen en ouders trotseerden de koude najaarswind om een glimp van de Sint en zijn pieten op te vangen. De vele aanwezige muziekpieten, de gezellige speaker en de optredende zingende kinderen maakten het geheel dragelijk. Na een tocht op een boot nummer vijf van de Amersfoortse Waterlijn zette Sinterklaas -onder het toeziend oog van de reddingsbrigade- veilig voet aan land.

door Tim van der Hammen

De meeste winkels waren voor deze gelegenheid open, een draaimolen draaide vrolijk rond, de zon scheen en diverse muzikale pieten lieten zich van de beste kant horen. De welbespraakte vrouwelijke spreekstalmeester moedigde de kinderen aan om in de microfoon een Sinterklaaslied ten gehore te brengen. De ‘Sinterklaas Kapoentjes’ en ‘Sinterklaasje bonne bonne bonnes’ schalden veelvuldig door de luidsprekers. Een mooie uitzondering hierop was een jongentje die stoer aankondigde -hij was door de grote mensenmassa helaas niet te zien- het lied van Ciske de Rat te willen zingen. Even later klonk het hele ‘Krijg Toch Allemaal de Kolere’ over het plein van Emiclaer, tot grote hilariteit van het publiek en de stilgevallen speaker.

Om warm te worden werd een weer een jump-versie van een Sinterklaaslied van stal gehaald, je springt je in korte tijd zo weer warm. En eindelijk daar was hij dan, die goeie Sint. Al zwaaiend kwam hij goed zichtbaar op de Waterlijnboot aangevaren. Mensen langs de kant van de vijver zwaaiden hem van harte welkom. Pieten liepen over het winkelcentrum en deelden pepernoten uit aan de kinderen.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie