Bewoners van De Velden 3A twee maanden 'de klos' door afsluiting Eindweg

Nieuws

HOOGLANDERVEEN - De nieuwe bewoners van Velden 3A worden tijdelijk 'slachtoffer' van de afsluiting van de Eindweg. Zij moeten naar verwachting twee maanden omrijden als de Eindweg met ingang van 1 december wordt afgesloten voor doorgaand autoverkeer.

door John Spijkerman

De afsluiting betekent voor de bewoners van de wijk De Velden 3a (nieuwbouw achterzijde Bombiezen) uit Hooglanderveen dat ze niet meer door het dorp kunnen rijden en kilometers door Vathorst om moeten rijden om op hun plek van bestemming te komen.

De Eindweg wordt afgesloten na protesten van bewoners aan de Eindweg en Holleweg. Sinds de heropening van de tunnel aan de Van Tuijllstraat gebruikten veel automobilisten de Eindweg als sluiproute om sneller bij de A1 en/of A28 te komen. Dagelijks maakten tweeduizend voertuigen gebruik van de landelijke Eindweg.

In overleg met de Belangenvereniging Hooglanderveen en het OBV is gekeken of alleen voor de bewoners van De Velden 3 andere oplossingen waren dan twee maanden omrijden over de Boulevard. In verband met 'handhaving en verkeersveiligheid' bleken andere oplossingen geen haalbare kaart, stelt voorzitter Pongers van de Belangenvereniging Hooglanderveen in een nieuwsbrief.

De enige oplossing om de hinder voor de bewoners van de Velden te beperken is het vervroegd opleveren van één rijbaan met één rijrichting (vanuit De Laak richting Ikea) van de boulevard bij de tunnel aan de Van Tuijllstraat. Maar die rijstrook over de Boulevard bij de bij de Van Tuijllstraat kan op z'n vroegst begin februari klaar zijn. Of die datum wordt gehaald hangt - in verband met het asfalteren - af van de weersomstandigheden.

advertentie