Koppositie voor Forza dames

14 november 2007 om 00:00 Nieuws

In een goed bezette sporthal Nieuwland was het voor Forza Hoogland de dag van de waarheid. Tegen Abcoude moest het laten zien dat het een absolute kandidaat is voor het kampioenschap in de promotieklasse. Al direct bij aanvang van de eerste set bleek ook Abcoude met snode bedoelingen naar Amersfoort te zijn afgereisd en begon uitermate voortvarend aan de wedstrijd. Nadat aanvankelijk Forza Hoogland goed wist aan te klampen, werd bij een 20 punten stand Abcoude beter en leek te zijn warm gedraaid. Hoogland was niet meer bij machte om nog iets aan de opgelopen achterstand te doen en met 25-18 ging de 1e set dan ook verdiend naar Abcoude. In de tweede set gingen beide teams in de eerste fase wederom gelijk op, maar slaagde Forza er in om halverwege een drie punten voorsprong te nemen. Dorien Kok was in die fase een voorbeeld voor haar teamgenootjes en pakte punt na punt. Ondanks dat Abcoude langszij kon komen wist Forza stand te houden en met goed en aanvallend volleybal ging de set dan ook terecht naar de dames uit Hoogland, die daarmee de tussenstand weer gelijk trokken(1-1). De derde set kende een grillig verloop, waar de goede aanval en een goed blok aan de zijde van Abcoude het de dames van Hoogland uiterst moeilijk maakte. Toch slaagde Abcoude, door het fraaie verdedigende werk van Hoogland, niet in om afstand te nemen en met miniem verschil ging deze belangrijke derde set wederom naar het team van coach Harry van Surksum (25-23). In de vierde set leek het team van Abcoude te zijn gebroken en kwam nauwelijks meer tot het niveau van de voorgaande sets. Forza daarentegen bleef gevarieerd en geconcentreerd de aanval zoeken en met fraai service spel ging de set dan ook vrij eenvoudig naar Hoogland (25-12), dat daarmee goede zaken deed en terugkeerde naar de koppositie.

Volleybalsters doen goede zaken AMERSFOORT - Het eerste damesvolleybalteam van Forza Hoogland deed afgelopen zaterdag goede zaken. In een rechtstreeks volleybalgevecht tegen de nummer een op de ranglijst Abcoude, was het Forza dat uiteindelijk met de eer ging strijken (3-1). De dames uit Hoogland namen door deze winst de koppositie in de promotieklasse weer over, alhoewel ze die plaats moeten delen met Vicksburg Amsterdam.

Heren Forza Hoogland - Prima Donna Huizen (0-4)

Na de nederlaag de week er voor tegen Weesp, hadden de heren uit Hoogland het een en ander goed te maken. In sporthal Nieuwland trad het aan tegen het lastige en sterke Prima Donna uit Huizen. Aanvankelijk ging het in de eerste set gelijk op, maar naarmate de set vorderde verviel Hoogland toch weer in het maken van veel persoonlijke fouten. Het was dan ook in de laatste fase van die set dat Hoogland kopje onder ging en met 21-25 de set verloor. Vervolgens zakte Hoogland ver weg en verzaakte eigenlijk op alle vlakken. Het wist absoluut geen vuist te maken en had moeite met het scoren van punten. De ene na de andere fout werd geproduceerd, wat Prima Donna in de gelegenheid stelde om zowel verdedigend als aanvallend het eigen spelletje te kunnen spelen. Met duidelijke setstanden 21-25, 17-25 en 19-25 ging de overwinning in vier sets naar Huizen en kon Forza Hoogland slechts terugblikken op een wanvertoning. Het Amersfoortse team onder leiding van coach Jan Visser incasseerde binnen twee weken tweemaal een 4-0 nederlaag en zakte daarmee terug naar een bedenkelijke zevende positie op de ranglijst in de eerste klasse. Het team is geen schim meer van hoe het de competitie begon en zal de komende weken alle zeilen moeten bijzetten om niet verder achterop te geraken. Daar kan komend weekend mee worden begonnen in de stadsderby tegen het goed spelende Wilhelmina.

Dames AVV Keistad - Zaanstad 2 (4-0)

De Keistad dames speelden afgelopen vrijdag in sporthal Schuilenburg tegen het laaggeplaatste 2e team van Zaanstad. Al direct in de eerste set werd duidelijk dat Keistad niet een maatje, maar wel tien maatjes te groot was voor de dames uit Zaanstad. Na een aanvankelijk onrustig begin in de 1e set wierp Keistad halverwege alle schroom van zich af en met degelijk en geconcentreerd volleybal ging deze set dan ook verdiend naar Keistad. De oudere Zaanstadse dames die in de 2e set al duidelijk vermoeid begonnen te raken en het temporijke spel van Keistad maar moeizaam konden volgen, kwamen al snel op een grote achterstand, die ook niet meer werd ingelopen. De derde set verliep nog dramatischer voor het team uit Zaanstad. Keistad speelde met de tegenstander en binnen 10 minuten stond er een 14-0!! voorsprong op het bord en beloofde het een forse afstraffing te gaan worden. Doordat Keistad de concentratie enigszins liet varen slaagde Zaanstad er nog wel in om acht punten bijeen te sprokkelen, maar met 25-8 was het Keistad dat de 3-0 liet aantekenen. De vierde set verliep al niet veel anders en met speels gemak ging ook deze set (25-9) en dus ook het bonuspunt naar Amersfoort, dat een rustige en bij vlagen saaie avond kende. Zaanstad 2, een team wat absoluut niet thuishoort in de promotieklasse en wat nog vele draaien om de oren kan verwachten.

Heren AVV Keistad - Martinus 3 (4-0)

Ook de Keistad lieten afgelopen zaterdag geen spaan heel van het laaggeplaatste Martinus in de tweede divisie. Met de sprekende setstanden 25-17/25-17/25-16 en 25-14, was Martinus een maatje te klein voor het steeds beter spelende Keistad. Door deze fraaie zege steeg het team van coach Olaf Ratterman naar een tweede positie op de ranglijst met slechts drie punten achterstand op koploper Irene.

Heren AVV Keistad - Wilhelmina (2-3)

De Wilhelmina heren die een goede seizoenstart kenden, speelden afgelopen vrijdag in sporthal Midland de stadsderby tegen het vierde team van de Keistad heren. Met voorgaande successen nog in het achterhoofd, werd met goede moed aan de wedstrijd begonnen. Vanaf het begin lieten beide teams goed volleybal zien en werd er geknokt om ieder punt. In de 1e set werd Keistad door goed service spel aan Wilhelmina zijde onder druk gezet, maar slaagde er in om zich in de rally’s te herstellen. Beide teams wisselden de punten af maar het was uiteindelijk Wilhelmina dat de set met 21-25 wist te winnen. In de 2e set werd de ingeslagen weg door Wilhelmina voortgezet en leek het een kopie van de set er voor. Met 22-25 ging ook deze set naar de bezoekers en prijkte er een 0-2 voorsprong voor Wilhelmina op het bord. In de derde set keek Wilhelmina al snel tegen een achterstand van 10-2 aan en probeerde coach Henk Koelewijn met wissels en de nodige time outs het tij nog te keren, wat ijdele hoop bleek te zijn. Wilhelmina moest lijdzaam toezien hoe deze set met 25-11 een prooi werd voor de Keistad heren. Alhoewel Wilhelmina zich in de vierde set probeerde te herstellen, bracht dit toch de nodige moeilijkheden met zich mee en slaagde het er wederom niet in de set te behouden (25-22). Met een 2-2 gelijke stand moest een beslissende vijfde set uitkomst gaan bieden. Tot halverwege ging het gelijk op, maar met geconcentreerd spel trok Wilhelmina uiteindelijk aan het langste eind en won niet allen deze set (13-15), maar ook de wedstrijd. Wilhelmina kan zich gaan opmaken voor een volgende derby.