APWC nieuwe koploper in 4H

14 november 2007 om 00:00 Nieuws

.

Pak slaag voor CJVV in Loosdrecht AMERSFOORT - De elfde van de elfde was het zondag: de start van het jaarlijkse carnaval. Voor HVC was er echter weinig reden om de opening van carnavalsseizoen uitgebreid te vieren. Op een druk bezet en nat sportpark Keerkring werd wel feest gevierd maar niet door de formatie van trainer Imam Evre. De spelers van APWC verstoorden het feestje door de gasten op een 5-1 nederlaag te trakteren

Met de gedachte dat in de vorige competitieronde koploper Wasmeer onterecht met de drie punten aan de haal was gegaan, verscheen HVC aan de start tegen APWC. Waarschijnlijk was het zelfvertrouwen te groot, want HVC bakte er de eerste helft als collectief niets van. Op alle fronten troefde het gretig en goed spelende APWC de gasten af.

In de veertiende minuut strafte Barry Smeeing slap verdedigen van HVC goed af. Smeeing kon ongehinderd doorlopen en via een 1-2 combinatie in het zestienmetergebied van de gasten opduiken. Met een fraai schot vond de schutter het net achter HVC-doelman Dirk Struijk: 1-0.

Vanaf dat moment ging alles wat fout kon gaan bij HVC, ook fout. APWC speelde frank en vrij en door snelle positiewisselingen werd HVC letterlijk overlopen. Zo’n vijf minuten na de openingstreffer mocht Struijk weer de bal uit het net halen. Maicel Ouwerkerk kon over de linkerflank ongehinderd doorgaan en prikte de bal vervolgens langs de HVC-doelman: 2-0.

De bezoekers moesten voor rust nog twee doelpunten incasseren. Emile Brouwer liet met een raak schot nummer drie aantekenen en vlak voor rust zorgde Mark van Elst met een fraaie kopbal voor de vierde APWC-treffer: 4-0. Daarmee was de stadsderby wel beslist.

Een donderspeech van Evre moest na de pauze resulteren in een ander HVC. Een andere ploeg kwam inderdaad uit de kleedkamers. Het publiek kreeg eindelijk een wedstrijd te zien waarvoor zij al een uur lang langs het veld stonden te kijken. HVC ging nu wel kort de tegenstanders dekken en vol passie voetballen. Dit resulteerde in veel druk op het doel van APWC-doelman Marco Veenendaal. Verscheidene scoringspogingen van de HVC’ers leverden echter niets op. Zij wisten de kansen niet te benutten.

Aan de andere kant kreeg APWC ook kansen. De grootste mogelijkheid kreeg Ouwerkerk toen hij door een teamgenoot de diepte werd ingestuurd. De door de APWC-spits ingeschoten bal werd echter goed door Struijk gepakt. Het was wachten op de aansluitingstreffer van HVC. De thuisclub scoorde echter het eerst. Marvin Snijders mocht van scheidsrechter Meekes doorgaan en lobte de bal over de uitkomende Struijk: 5-0. De arbiter reageerde niet toen de grensrechter voor buitenspel vlagde.

Het was daarna Jacky Baauw die de spreekwoordelijke eer voor HVC redde. Met een volley wist hij de bal tussen een wirwar van spelers achter Veenendaal te krijgen: 5-1. Een treffer die alleen van belang was voor de statistieken.

HVC staat na de nederlaag weer stevig met de beide benen op de grond. Komende zondag wacht DSO Ultrajectum, met HVC een van de ploegen die onderin de vierde klasse bivakkeren. Voor APWC zijn de vooruitzichten een stuk gunstiger. Na de nederlaag van concurrent Wasmeer zijn de Amersfoorters de nieuwe koploper in de vierde klasse H.

Loosdrecht - CJVV 5-0

Een oppermachtig Loosdrecht bracht CJVV zaterdag een kansloze nederlaag toe. De Amersfoorters kwamen er op vreemde bodem totaal niet aan te pas: 5-0.

Vanaf het eerste fluitsignaal was duidelijk wie de confrontatie zou gaan winnen. CJVV werd door de thuisploeg overrompeld. Binnen tien minuten was de stand al 2-0 in het voordeel van de thuisclub. Het ontbreken van fysiek sterke krachten als Jan Vinke, Jasper Blokland en Richard Moore brak de Amersfoortse ploeg op. Vooral het middenveld voerde het oneerlijke gevecht van een lichtvlieggewicht bokser tegen een superzwaargewicht. Om zijn ploeg wat meer body te geven, bracht trainer Sijtze Wobbes na een half uur Sebastiaan de Finnen in. In de rust maande Wobbes zijn ploeg tot het winnen van meer duels, maar alle mooie voornemens waren al gauw verdwenen. Na een minuut in de tweede helft scoorde Loosdrecht voor de derde keer: 3-0.

De derde treffer was, net als het tweede doelpunt, illustratief voor de wedstrijd. CJVV verloor op het middenveld de bal na hevig storen door Loosdrecht, waarna direct de steekpass werd gegeven waaruit het doelpunt ontstond. Na de 3-0 duurde de tweede helft nog heel lang voor CJVV. De wedstrijd, gespeeld op een prima grasmat (ondanks de regenval), was verloren. Uiteindelijk maakte Loosdrecht nog twee doelpunten, waarmee de eindstand op 5-0 werd bepaald.

Trainer Wobbes berustte in het resultaat. ,,Loosdrecht was heel sterk. We zijn van het veld geblazen. Het waren gewoon krachtige kerels die alle duels wonnen.” Het middel tegen dergelijk krachtvoetbal is goed positiespel, iets waar CJVV het ook doorgaans van moet hebben. Wobbes: ,,We hadden veel te weinig balbezit, doordat we veel te weinig in beweging waren en Loosdrecht zoveel druk zette.”

CJVV zit in een moeilijke fase. Van de afgelopen vier wedstrijden werden er drie verloren (Roda ’46, Eemdijk en Loosdrecht). Daarvoor won CJVV ook niet veel duels, maar speelde de ploeg vooral gelijk. Het toen vertoonde spel bood echter zicht op betere resultaten. Het overwicht werd alleen niet omgezet in doelpunten en volgens Wobbes was dat toen een kwestie van tijd.

Nu staat CJVV er anders voor. Inmiddels bezet de ploeg de tiende plek, twee punten los van de club (Eemdijk) op de negende plaats en drie punten van hekkensluiter Valleivogels die overigens allebei een wedstrijd minder hebben gespeeld. ,,We kunnen de wedstrijden niet meer naar ons toe trekken,” meent Wobbes. ,,En we scoren gewoon veel te weinig. Misschien moeten we een andere speelwijze gaan hanteren. Wat slimmer, meer gericht op de winst. Minder risico nemen? Wellicht moeten we wel meer risico nemen.”

Komende zaterdag speelt CJVV tegen Valleivogels, de laagst geklasseerde formatie die dus drie punten minder heeft dan de Amersfoorters, maar ook een wedstrijd minder heeft gespeeld. De nummer laatst lijkt de beste tegenstander om een slechte reeks te onderbreken, zeker in een thuiswedstrijd. Maar Valleivogels is niet zomaar een nummer laatst. Vorig seizoen verloor CJVV twee keer van de Scherpenzelers.

Cobu Boys - De Meern 3-1

Na wat wisselende resultaten in de afgelopen weken stond er zaterdag voor Cobu Boys een wedstrijd op het spel met als inzet aansluiting bij de middenmoot. Na een goede wedstrijdbespreking met soep en broodjes ging de jeugdige groep van Cobu Boys de strijd volledig aan. Alle Amersfoortse spelers beseften dat het tegen De Meern moest gaan gebeuren. Dat resulteerde dan ook in een uitstekende eerste helft met veel strijd, passie en hartstocht. Dat ontbrak er de laatste tijd aan.

In de tiende minuut kreeg Simon Wetzel weer eens de geest en ging met de bal aan de voet er vandoor. Hij gaf een mooie voorzet richting Wesley Lans die de bal teruglegde op Bob Flohr. Met een droge knal zorgde de middenvelder voor de openingstreffer: 1-0. Daarna bleef de thuisclub de wedstrijd dicteren met goed voetbal en veel strijd.

In de 32e minuut schoot Wetzel de bal keihard op de lat na een goede voorzet van Dennis van Westerlaak. De uitvoering was zo goed dat die aanval eigenlijk een doelpunt had moeten opleveren. Tot de rust bleef de stand 1-0 wat eigenlijk te mager was gezien het spelbeeld.

Na rust pakte Cobu Boys de draad weer op met leuk voetbal, onder leiding van de uitstekend spelende Kelvin van Westerlaak. In de 61e minuut scoorde de alerte Wetzel de verdiende 2-0. En de manier waarop was heel fraai. Met een droge knal van ongeveer 35 meter schoot de aanvaller de bal in het kruis van het De Meern-doel: 3-0.

De aanhangers van de thuisclub sloegen na die fraaie treffer hun handen op elkaar en nog geen drie minuten later konden zij dat weer doen. Na een goede combinatie op het middenveld kon de alerte Flohr alleen op de doelman van de tegenpartij afgaan en scoorde de 3-0 op een manier waar veel voetballers van zullen dromen. Met veel schijnbewegingen zette hij de sluitpost van De Meern op het verkeerde been en schoot de bal daarna droog in de rechter beneden hoek.

Nog geen minuut later kreeg een speler van De Meern van de scheidsrechter zijn tweede gele kaart en moest het veld verlaten. Met een man minder op het veld slaagden de bezoekers er wel in de eer te redden. In de 66e minuut had Cobu Boys-doelman Jesper de Heus geen antwoord op een schitterend afstandsschot: 3-1.

Daarna speelde Cobu Boys de wedstrijd goed uit. De uitslag had nog wel groter kunnen uitvallen als de thuisclub in de slotfase wat beter met de kansen was omgesprongen.

DSO/Ultrajectum - KVVA 0-4

Voor het eerst dit seizoen kon KVVA zondag in de uitwedstrijd tegen DSO/Ultrajectum compleet aantreden. De ziekenboeg was leeg en er waren ook geen afwezigen door vakanties.

KVVA kwam goed uit de startblokken. De ploeg liet het betere spel zien. In de veertiende minuut waren de bezoekers voor het eerst gevaarlijk. Een aanval waarbij Faizal Hizi en Dennie Mulder waren betrokken, werd door Severino Antersijn met een slim schot afgerond: 0-1.

Zes minuten later was de thuisclub uit een voorzet dichtbij de gelijkmaker. De Amersfoorters moesten dus op hun tellen passen. DSO wilde perse de gelijkmaker scoren. Een tegenvaller voor KVVA was het uitvallen van de geblesseerde Antersijn. Hij werd door David Fugar vervangen. KVVA bleef de meeste aanvallende ploeg maar zag voor rust geen kans meer de 0-1 voorsprong uit te breiden.

In de tweede helft veranderde er niet veel. Al snel resulteerde het aanvallende spel van de gasten tot een doelpunt. Fugar gaf een perfecte voorzet die door Michael Bakkenes perfect werd afgerond: 0-2. De thuisploeg gaf de strijd toch niet op. KVVA-doelman Eelco van Norden liet zich echter niet passeren.

Aan de andere kant van het veld kregen de gasten nog voldoende kansen. Karim Aaras was nauw betrokken bij de overige twee Amersfoortse doelpunten. De vervanger van Mulder bood met een voorzet Bakkenes de gelegenheid nummer drie te laten aantekenen. De aanvaller rondde de KVVA-aanval met een doeltreffend schot af: 0-3.

In de slotfase was Aaras zelf ook succesvol. De invaller kon uit een voorzet van Fugar de eindstand op 0-4 bepalen. Een fraaie overwinning voor de KVVA’ers die er dit keer wel in slaagden de kansen te benutten.