'StreetMasters naar Vathorst'

14 november 2007 om 00:00 Nieuws

VATHORST - Wethouder Mirjam van 't Veld (Jeugd) staat positief tegenover het voorstel om een van de voorrondes van de StreetMasters te laten plaatsvinden in het toekomstige skatepark in Vathorst. Het CDA wil dat het college 15.000 euro uittrekt om het straatsportevenement naar Amersfoort te halen. ,,We hebben straks immers het grootste skatepark van Europa", aldus de indiener van motie CDA-raadslid Roland Offereins.

De StreetMasters worden georganiseerd door de Rotterdamse Stichting Playground. Die richt zich sterk op stedelijke jongeren tussen de 12 en 25 jaar met als doel sport en cultuur onder hen te stimuleren. Het straatsportfestijn biedt workshops, demonstraties en wedstrijden in sporten die in de straatcultuur worden beoefend. Daarbij gaat het om inline skaten, skateboarden, BMX-fietsen, streetdance, freestyle football en free running.

De raad reageerde dinsdag niet bijster enthousiast op de CDA-motie om de StreetMasters naar vathorst te halen, maar wethouder Van 't Veld benadrukte dergelijke leuke initiatieven juist aan willen te moedigen. De gemeentelijke bijdrage aan de StreetMasters in Vathorst kan wat het CDA betreft worden betaald uit het lopende budget.

De StreetMasters werden in 2004 voor het eerst georganiseerd in Rotterdam. In 2006 kwam Den Haag erbij en dit jaar is Amsterdam erbij gekomen. De Stichting Playground wil door het hele land heen wedstrijden laten plaatsvinden en heeft gemeenten met wedstrijdbestendige outdoor skatebanen daarvoor benaderd. Behalve Amersfoort staan ook Almere en Zwolle op het verlanglijstje van de organisatie.

De gemeenteraad stemt volgende week dinsdag over de CDA-motie.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie