Berkenschool blij met pannaveldje

7 november 2007 om 00:00 Nieuws

Op het feestelijk versierde plein gaf adjunct-directeur Arja Westerling na haar welkomstwoord de microfoon aan de vaders Leo van Valkengoed en Floris Jansen. ,,Zonder hen was de verwezenlijking van het pannaveldje er niet gekomen’’, sprak zij lovend.

Realisatie Hooglandse aangelegenheid HOOGLAND - Enthousiast, dat waren de leerlingen van De Berkenschool in Hoogland tijdens de opening van het spiksplinternieuwe pannaveldje op het schoolplein van de bovenbouw. Begrijpelijk. Het duikelrek mag er trouwens ook zijn, maar hierover later.

door Atty Davidse

Deze heren maakten een leuke show van de opening, waarbij de kinderen ook betrokken werden. In de vorm van Hart van Nederland lazen ze steeds een nieuwsflits voor, die de totstandkoming van het pannaveldje op ludieke wijze weergaf. Na elke flits riepen de kinderen enthousiast ‘BOING’. Bijvoorbeeld: ,,Er zijn in de afgelopen tijd ’s avonds vreemde snuiters bij De Berkenschool gesignaleerd, die sjouwden met zware materialen.’’ ‘BOING’

40-Jarig bestaan

In het kort kwam het hier op neer. Verleden jaar vierde De Berkenschool haar 40-jarig bestaan. Tijdens een pleinfeest kwam Jan Sprong, lid van Lions Hoogland, te spreken met een van bovengenoemde vaders. Hij had gemerkt dat er helemaal geen goede speelvoorzieningen op het bovenbouwplein waren en al pratend werden er wat plannen gesmeed. Want ook de Lions hadden verleden jaar iets te vieren: hun 25-jarig bestaan, reden om naast het steunen van goede doelen in andere plaatsen, iets te doen voor een project in Hoogland.

Wijnhandel en Lions

Het werd helemaal een Hooglandse aangelegenheid, toen Kalinka Al-Keizer, van wijnhandel Keizer, spontaan aangaf haar medewerking te willen verlenen. Van elke verkochte fles wijn die was geselecteerd tijdens een wijnproeverij door de Lions zou zij € 1,- afstaan. De Lions zouden het totale bedrag verdubbelen. Kalinka verkocht meer dan 3000 van de geselecteerde flessen wijn!

In een van de ‘nieuwsflitsen’ werd gememoreerd dat de meisjes zich gediscrimineerd voelden. Panna was immers voor jongens. Daarom werd er ook een mooi duikelrek geplaatst. Maar is panna alleen voor jongens? Nadat Kalinka en Dik Knoop, voorzitter van De Lions en vroeger meester op de Berkenschool, het lint hadden doorgeknipt, werd er een wedstrijdje gespeeld: twee jongens tegen één jongen en één meisje. Het meisje stond haar mannetje.

Pannavoetbal is een vorm van straatvoetbal op een klein veldje waarbij bij voorkeur twee tegen twee spelers door middel van behendige voetbaltrucs proberen de tegenstander af te troeven. Een panna is een beweging, waarbij één voetballer tussen de benen door poort. Belangrijk voor een geslaagde panna is dat de poortende speler zelf balbezit houdt na zijn beweging. Er zijn geen regels en de bal kan niet uitgaan of achter raken.

Appel

Omdat De Berkenschool gezond eten en bewegen stimuleert, kregen alle leerlingen van de appeljuf na afloop een appel. In de toekomst wordt er elke week één keer een appel uitgedeeld.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie