Nipte zege waterpoloërs AZ&PC

7 november 2007 om 00:00 Nieuws

Na een nuttige toernooiweek in Egypte moest AZ&PC afgelopen zondag aan de bak tegen SG TW Zaanstreek. Zaanstreek is een combinatie van twee hoofdklasse teams, te weten Nereus en De Ham en moest absoluut als een sterke tegenstander worden aangemerkt. Daar beide ploegen voor aanvang van de wedstrijd een punt hadden, beloofde het een interessante pot waterpolo te gaan worden. Het waren de waterpoloheren van AZ&PC die vroeg in de 1e periode de 1-0 aantekenden door Matthijs Lucas. Pas halverwege die periode was het Lucas die de 2-0 op het scorebord liet verschijnen, waarna luttele seconden later ook Zaanstreek tot scoren kwam door een doelpunt van Wouter Veer. Uitblinker Lucas zorgde in diezelfde periode ook nog voor de 3-1 en de 4-1, waarmee AZ&PC liet zien in die fase duidelijk het betere van het spel te bezitten. De 2e periode werd vlak en zonder enig hoogtepunt af gesloten, waarbij een hoofdrol was weggelegd voor beide goalies die het doel schoon hielden met diverse fraaie reddingen. Met nog steeds een 4-1 achterstand begon Zaanstreek in de derde periode meer vat op de wedstrijd te krijgen en met doelpunten van Sjoerd Oosterbaan (4-2) en Veer (4-3), kropen de gasten dichterbij en waren er nauwelijks wapenfeiten voor AZ&PC te vermelden. Toch bleek de spannendste fase van dit waterpoloduel in de staart te zitten. Wederom was het Lucas die al bij de eerste de beste aanval in de 4e periode de 5-3 achter doelman Thijs Beets poneerde. Tot halverwege die laatste periode bleef die stand op het scorebord staan, waarna met nog zo’n drie minuten op de klok Zaanstreek tegen scoorde (5-4). AZ&PC speler Marc Wouters liet vervolgens de 6-4 aantekenen, maar Zaanstreek bleef aansluiting houden door een treffer van Oosterbaan (6-5). Met nog één minuut op de teller werd het nog ongemeen spannend en kroop AZ&PC diverse malen door het oog van de naald. Maar het team van coach Piet de Zwarte hield dapper stand en won verdiend met 6-5.

AMERSFOORT - Waterpolohoofdklasser AZ&PC wist afgelopen zondag in het eigen sportfondsenbad SG TW Zaanstreek van zich af te houden. In een over het algemeen matte wedstrijd, die toch nog een spannend slot kende, haalde het team van coach Piet de Zwarte de volle winst binnen en steeg daarmee naar een vijfde positie op de ranglijst.

door Huub van Aerssen

SG Amersfoort - Proface DAW (5-3)

De waterpolodames van SG Amersfoort lieten afgelopen zaterdag zien dat zij een plaats in de top van het district verdienden. Het team speelde goed en aanvallend waterpolo en ook verdedigend lag het strak en solide. Eigenlijk hadden de waterpolodames al na een speelperiode ruim voor moeten staan, maar de vele opgelegde kansen die het team kreeg, werden in vele gevallen niet benut. Toch had SG Amersfoort het betere van het spel, speelde geconcentreerd en liet zich niet van de wijs brengen. De uiteindelijke 5-3 winst was dan ook meer dan verdiend en liet zien dat Amersfoort klaar is voor het grote werk. Als de ploeg zich op deze wijze verder kan ontplooien, dan is het absoluut een van de kandidaten die meestrijdt om het kampioenschap.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie