Heren Wilhelmina op dreef

7 november 2007 om 00:00 Nieuws

Al direct vanaf het begin van deze wedstrijd was duidelijk dat Wilhelmina vol adrenaline zat en uit was op winst tegen Nederhorst. Met uitermate geconcentreerd spel en een hoge servicedruk, bepaalde Amersfoort het spel en hadden de gasten geen enkele kans. De passes kwamen goed aan, waardoor Amersfoorter Maarten Wispelwey goed in de wedstrijd kon komen en er al snel een gat werd geslagen van tien punten. Deze voorsprong werd niet meer uit handen gegeven en met 25-16 ging die eerste set dan ook verdiend naar Wilhelmina. Ook in de tweede set wist Wilhelmina het goede spel door te zetten en de servicedruk er op te houden.

Winst voor volleyballers tegen koploper AMERSFOORT - Het eerste herenhandbalteam van Wilhelmina, dit seizoen goed op dreef, trad afgelopen vrijdag in de eigen sporthal Schuilenburg aan tegen de koploper in de eerste klasse Nederhorst. Met een meer dan verdiende 3-1 zege liet Wilhelmina de gasten uit Nederhorst ten Berg alle hoeken van het veld zien en steeg door deze overwinning naar de top vier van het klassement.

door Huub van Aerssen

De rallypasses bleven van hoog niveau en bij vlagen werd de blokkering van Nederhorst weggespeeld. Door wat tactische aanpassingen en het inbrengen van een aantal wisselspelers werd de derde set uitermate spannend. Nederhorst slaagde er in om door het midden met regelmaat te scoren, maar Wilhelmina bleef geconcentreerd vasthouden. Na lang in die set te hebben achter gestaan, kwam Amersfoort op 21-21 langszij en met een prachtig kill block van de solide spelende Chris Meijer, werd ook deze set een prooi voor de thuisploeg. In de vierde en laatste set liet Nederhorst eindelijk zien dat het niet voor niets zo hoog stond gepositioneerd en gaf vol gas. De foutenlast en mogelijk ook concentratieverlies aan Wilhelmina zijde bracht winst voor Nederhorst, waardoor een extra bonuspunt verloren ging. Al met al een productieve avond voor Wilhelmina dat door deze winst steeg naar en vierde plek op de ranglijst en mogelijk gat meestrijden voor een plaats bij de eerste drie.

Heren Oberon - Forza Hoogland (4-0)

De Forza heren mochten afgelopen vrijdag op bezoek in Weesp voor de uitwedstrijd tegen Oberon. In de wetenschap dat Forza Hoogland het aardig deed, begon het vol goede moed aan dit duel. In de eerste set ging het aanvankelijk gelijk op, maar Forza maakte toch teveel fouten, waar Oberon dan weer gretig gebruik van wist te maken. De Amersfoortse heren onder leiding van coach Jan Visser slaagde er eenvoudig weg niet in het spel naar zich toe te trekken en verloor die 1e set dan ook met 25-21. In de tweede set werd het drama voor Hoogland eigenlijk alleen nog maar groter. Het spel werd nog slechter, terwijl Oberon in hetzelfde ritme bleef spelen en iedere fout van Forza dan ook genadeloos afstrafte. Het mocht een wonder heten dat dat Hoogland nog 18 punten bijeen sprokkelde na een tussenstand van 18-7. Met 25-18 ging vervolgens ook deze set naar Oberon. De derde en vierde set kenden een nagenoeg gelijk verloop, waarbij het Forza ontbrak aan het nodige zelfvertrouwen en waarbij de meest simpele ballen werden verprutst. Bij Oberon daarentegen liep het van een leien dakje en met veel concentratie en het profiteren van de fouten va de Hooglanders, gingen ook deze twee laatste sets naar de thuisploeg, die daarmee een meer dan verdiende 4-0 overwinning in de wacht sleepte en vijf winstpunten op de ranglijst. Na een aanvankelijk goede start voor Forza Hoogland vielen de volleybalheren terug naar een zesde positie en zijn komend weekend gastheer van het sterke Prima Donna Huizen.

Dames Vicksburg Amsterdam - Forza Hoogland (2-3)

De volleybaldames van Forza Hoogland waren zaterdag jongstleden op bezoek bij Vicksburg uit en in Amsterdam. Het Amersfoortse team onder de bezielende leiding van coach Harry van Surksum had tot op dat moment nog geen enkele wedstrijd verloren en togen vol goede moed naar Amsterdam. Het beloofde een pittige wedstrijd te gaan worden tussen de nummers 1 (Hoogland) en 3 (Vicksburg) en Forza Hoogland begon ook goed en voortvarend aan de eerste set. Hoogland behield lange tijd een voorsprong van vijf punten, maar naarmate de set vorderde, werd die voorsprong steeds geringer. Met 23-25 ging de winst toch naar Hoogland en was daarmee de toon gezet. Een zwakke pass in de tweede set luidde ook dit keer, net als in vorige wedstrijden, weer verlies in voor de Hooglandse dames. Daarnaast liep ook de aanval niet goed, werd er te voorspelbaar gespeeld en werd er te weinig gescoord. Op die wijze kwam er ruimte voor Amsterdam, dat wel scoorde en een goede blokkering in huis had. Met 22-25 ging de set dan ook naar de Amsterdamse dames. In de derde set herpakte Hoogland zich, speelde weer een goede pass en sloeg een gat van vijf punten. Net als in de eerste set werd deze voorsprong niet meer uit handen gegeven en met hard werken ging de set dan ook verdiend naar Hoogland, dat daarmee op een 1-2 voorsprong kwam. Aan het begin van de vierde set liep Hoogland al vrij snel tegen achterstand aan van zes punten, een voorsprong die het team van Harry van Surksum ook niet meer te boven kwam. Toch was deze set tot aan de laatste slag uitermate spannend wat de uitslag van 25-27 ook duidelijk liet zien. Een laatste en beslissende vijfde set moet uitkomst gaan bieden wie de wedstrijd zou gaan winnen. Vicksburg verdedigde uitstekend en pareerde vele aanvallen van Hoogland. Met 13-15 was er derhalve niet alleen setwinst voor Amsterdam, maar ging ook de wedstrijd naar Vicksburg (2-3). Door dit verlies zakte Hoogland naar een tweede positie en treedt komende zaterdag in de eigen sporthal Nieuwland aan tegen koploper Abcoude.

Dames Compaen - AVV Keistad (3-1)

De Keistad dames speelden afgelopen zaterdag de uitwedstrijd tegen Compaen uit Oostzaan. Hoewel het weliswaar met 3-1 werd teruggewezen, had verlies vermeden kunnen worden. Trainer/coach Susan Marcus: ,,Compaen was absoluut niet veel sterker dan ons, maar wij gaven de punten wel heel gemakkelijk weg. Vooral opvallend waren de fouten in de pass.” Na een achterstand in de eerste set kwam Amersfoort weliswaar overtuigend terug, maar ging uiteindelijk de set toch verloren. Een schijnbaar herboren Keistad won met veel overtuiging de tweede set en zat daardoor weer volop in de race. Maar de stijgende lijn die de Amersfoortse dames in die set etaleerden, werd helaas niet doorgezet in de daarop volgende twee sets, die dan ook jammerlijk verloren gingen. Komend weekend kan Keistad voor eigen publiek laten zien dat het wel degelijk in staat is tot goed volleybal en een plaats in de top van regiodivisie meer dan verdiend.

Heren Compaen - AVV Keistad (0-4)

Daar waar de dames de punten lieten liggen werd het voor de heren een prima middag. Het team van trainer/coach Olaf Ratterman won op overtuigende wijze van de Compaen heren met 0-4 en liet geen spaan heel van het team uit Oostzaan. door deze winst stegen de Amersfoortse volleyballers naar een prachtige 3e plek op de ranglijst van de 2e divisie met slechts vier punten achterstand op koploper Irene. Ook voor Keistad komend weekend een thuiswedstrijd, waar het het eigen publiek zeker zal laten zien dat deze 3e positie geen toeval betreft.