ASC’91 door oog van de naald

7 november 2007 om 00:00 Nieuws

De dames van ASC ‘91 begonnen voortvarend aan de wedstrijd en openden al na vier minuten met een doelpunt van Carla van de Veer. Luttele minuten later was het weer van de Veer die de 2-0 liet aantekenen en zag het er naar uit dat Westsite een zware dobber zou gaan krijgen. Maar geheel tegen de verwachting in klampte de ploeg uit Amsterdam goed aan kon halverwege die eerste helft langszij komen. Tot aan 5-5 ging de wedstrijd gelijk op, waarbij Amersfoort het betere van het spel had. Vervolgens schakelde ASC’91 een tandje bij en met prima aanvallend spel en in een hoog baltempo liep het weg van Westsite door vele doelpunten van de smaakmaakster in die eerste helft Carla van de Veer. Met een 10-5 ruststand kon ASC ‘91 terugblikken op een prima eerste helft met zowel verdedigend als aanvallend goed spel en veel tempo. Het zag er dus naar uit dat het een monsterscore zou gaan worden. Maar niets was minder waar. Amersfoort was in de tweede helft nog maar een schim van de eerste helft en kwam nauwelijks meer tot scoren. Westsite daarentegen voelde zich oppermachtig, kreeg vat op de wedstrijd en speelde de Amersfoortse dames bij vlagen van het veld. Binnen tien minuten stond er een 11-11 gelijke stand op het scorebord en liep ASC’91 constant achter de feiten aan. In het tweede deel van die 2e helft hielden beide teams elkaar weliswaar in evenwicht, maar was er al lang geenszins meer sprake van een overtuigend Amersfoort. In de slotfase kwam ASC zelfs op achterstand en zag het er even naar uit dat de punten naar Amsterdam gingen. Maar met een allerlaatste krachtsinspanning in de slotseconden wist Mieke Cobben de stand voor Amersfoort gelijk te trekken (13-13), waardoor er toch nog een punt kon worden binnengehaald. Al met al een wedstrijd met twee gezichten die tot op het laatst boordevol zat met spanning en emotie.

Handbaldames niet verder dan gelijkspel AMERSFOORT - De handbaldames van ASC ‘91 speelden afgelopen zondag in sporthal Zielhorst de thuiswedstrijd tegen het tweede team van Westsite uit Amsterdam. In een een thrillerachtige wedstrijd met twee totaal verschillende speelhelften, kon de Amersfoortse handbalformatie maar net het hoofd boven water houden en moest slechts genoegen nemen met een 13-13 gelijke stand.

door Huub van Aerssen

Heren Fulmen Fidelitas - LHV 2 (34-17)

De handbalheren van Fidelitas lieten geen spaan heel van LHV uit Leusden. Na een temporijke eerste helft, maakte het team van coach Michel van de Horst in het tweede part van de wedstrijd de klus af en won meer dan overtuigend met sprekende cijfers van de Leusdense formatie.