Rugbyclub Eemland sluit thriller winnend af

31 oktober 2007 om 00:00 Nieuws

AMERSFOORT - Wat gespannen begonnen de rugbyers van Eemland aan de wedstrijd in en tegen Alkmaar. Ondanks het feit dat de jonge Kjell Bulens vanaf de kick off de bal zo’n 50 meter wist op te brengen naar de helft van de tegenstander, wilde het spel van Eemland niet loskomen. Verdedigend zat het aan beide kanten goed dicht, waren er over en weer kleine kansen, maar oogde het spel zeker niet gevaarlijk. Oud international en Alkmaar speler Bernd Verhoftstad, wist na 30 minuten de wedstrijd open te breken en een grote center aan te spelen die vervolgens met een run van zeker 40 meter de bal in de uiterste hoek wist te drukken (5-0). Hierna pakte Eemland het spel beter op en wist in de laatste fase van de eerste helft dicht tegen een score aan te komen. Het slaagde daar echter niet in waardoor er gerust ging worden met een 5-0 achterstand. Met maar liefst vier wissels begon Eemland aan de tweede helft, maar het was weer Alkmaar dat het eerste kwartier domineerde en waarbij Eemland met veel fysiek geweld werd teruggedrongen op eigen helft. En wederom stond Alkmaarder Verhoftstad aan de basis van de daaropvolgende score (10-0). Langzaamaan begon de wedstrijd te kantelen in het voordeel van Eemland, waarbij de conditie een rol ging spelen en de thuisploeg steeds vaker in het defensief werd gedrongen. Na een serie mooie aanvallen aan Eemland zijde wist Bert van Klaveren een kwartier voor tijd een try te scoren, waarbij de conversie echter werd gemist (10-5). Eemland bleef rustig verder spelen en benutte zijn conditionele voordeel verder uit. Een en ander resulteerde in een try van Eddy Bennink onder de palen en een ditmaal wel benutte conversie door Gerrit Marcus (10-12). De resterende minuten van de wedstrijd werden uitgespeeld op de helft van Alkmaar en behaalde Amersfoort een belangrijke overwinning. Een overwinning die volgens coach Willem Schrijver voornamelijk te danken was aan de brede selectie van Amersfoort.