Slechte zaalstart Fidelitas

31 oktober 2007 om 00:00 Nieuws

Het Amersfoortse team onder leiding van coach Michel van de Horst had al vanaf de start van het handbalseizoen hoge verwachtingen van de zaalcompetitie en had zich in de veldcompetitie terdege kunnen voorbereiden. Toch verliep het eerste zaalduel anders dan verwacht. Nijkerk speelde ongedwongen en al vrij vroeg in de wedstrijd keek Fulmen Fidelitas al tegen een forse achterstand aan. Het liep gewoonweg niet bij de Amersfoortse ploeg, wat het ook probeerde.

Handbalheren in Nijkerk met lege handen AMERSFOORT - Het eerste herenhandbalteam van Fulmen Fidelitas leed afgelopen zaterdagavond in de eerste zaalwedstrijd van dit seizoen een gevoelige nederlaag. In Nijkerk werd tegen het plaatselijke Voice afgetekend met 25-14 verloren en kende Fidelitas daardoor een valse en niet verwachte zaalstart.

Fidelitas coach Michel van de Horst: ,,Het matige spel van mijn ploeg is mijns inziens mede te wijten aan onvoldoende trainingsvoorbereiding van bepalende spelers (opbouwers), die door allerhande niet voorziene omstandigheden niet optimaal bij de trainingen aanwezig konden zijn. Dat was dan ook in deze eerste wedstrijd duidelijk zichtbaar.”

Voice daarentegen speelde een puike partij en liep gedurende de wedstrijd steeds verder uit op het geplaagde Fulmen Fidelitas. Met ruim tien doelpunten verschil ging de winst dan ook na twee keer dertig minuten speeltijd naar Voice uit Nijkerk en restte Fidelitas slechts een behoorlijke kater. Voor van de Horst nog genoeg werk aan de winkel om het team voor de komende thuiswedstrijd weer op scherp te krijgen.

Heren Houten - ASC ‘91 24-23

Ook voor de handbalheren van ASC ‘91 stond de eerste zaalwedstrijd van dit seizoen op het programma en wel in en tegen Houten. Da Amersfoortse formatie begon de wedstrijd met een tweetal wisselspelers en gedurende het verloop van de eerste helft liepen beide teams eigenlijk steeds gelijk op en was er aan beide kanten goed en geconcentreerd spel te bewonderen.

Met een ruststand van 12-13 leek er voor Amersfoort nog van alles in het vat te zitten en al direct aan het begin van de tweede speelperiode kende ASC ‘91 een sterke start. Door goed en snel aanvalsspel liepen de Amersfoorters dan ook uit naar een comfortabele 12-17 voorsprong. Vervolgens zakte ASC ‘91 wat in wat Houten de gelegenheid bood om terug in de wedstrijd te komen, wat het dan ook deed.

De laatste minuten van dit handbalduel waren beide ploegen weer aan elkaar gewaagd, maar moest Amersfoort toezien hoe Houten in de laatste minuut de winst in deze wedstrijd naar zich toetrok. ASC ‘91 blikte terug op een leuke en spannende wedstrijd.