Dames AVV Keistad onderuit

31 oktober 2007 om 00:00 Nieuws

Het werd uiteindelijk niet de spannende wedstrijd waar iedereen op had gehoopt. Amersfoort haalde weliswaar, mede door goed servicewerk, de eerste set binnen, maar daarna daalde het niveau aan Amersfoortse zijde naar een bedenkelijk niveau. De servicedruk die in de eerste set nadrukkelijk aanwezig was, viel weg, de pass kwam niet meer aan en de aanvalsters verzuimden om direct te scoren. Prima Donna Huizen daarentegen speelde geconcentreerd de wedstrijd uit en pakte de overige drie sets op rij. AVV Keistad trainer/coach Susan Marcus: “ Het was erg jammer, temeer daar we in een eerdere wedstrijd tegen Madjoe hadden laten zien dat we goed kunnen volleyballen. Laten we maar zeggen dat het team een offday had, die altijd ergens in het seizoen wel eens kan voorkomen. Deze wedstrijd moeten we maar snel vergeten en de blik richten op komend weekend, dan staat de uitwedstrijd tegen Compaen op het programma.”

Eerste nederlaag volleybalsters 29in regiodivisie AMERSFOORT - Het eerste volleybaldamesteam van AVV Keistad verloor afgelopen vrijdag in de eigen sporthal Midland tegen een goed spelend Prima Donna Huizen en leed daarmee de eerste nederlaag in dit nog prille seizoen. In een verre van boeiend duel gingen de Keistad dames met 1-3 keihard onderuit.

Dames Forza Hoogland - Gemini-S (3-1)

Afgelopen zaterdag speelden de Forza dames hun vierde wedstrijd in het seizoen tegen Gemini-S uit Hilversum. Beide teams speelden afgelopen seizoen nog voor de beker tegen elkaar, in welk duel Hoogland de sterkste bleek te zijn. Het beloofde dus een spannende wedstrijd te gaan worden, waarbij aan het team van coach Harry van Surksum een nieuwe middenaanvalster was toegevoegd met de naam Yara Woltersom. Hoogland begon goed aan de wedstrijd en nam in de 1e set al snel een voorsprong van zeven punten. Mede door goed werk in het achterveld en een afwisselende aanval, kwam Gemini er in die fase niet aan te pas. Pas later in de set kwam Hilversum beter in het spel, maar kon niet meer voorkomen dat Forza de set won (25-21). In de 2e set een minder volleyend Hoogland, met een slechte pass en weinig aanvallend vermogen. Deze 2e set ging dan ook met 24-26 verdiend naar Gemini, wat daarmee de stand gelijk trok. Ook in de 3e set was de aanval nog steeds het zwakke punt bij de Hooglandse dames. De verdediging daarentegen liep onder leiding van Dorien Vos uitstekend en mede doordat Gemini teveel fouten maakte, kon Hoogland de 3e set naar zich toetrekken (25-21). In de 4e set ging voor Forza eigenlijk alles fout wat fout kon gaan. Het team maakte een slappe indruk en er werd nauwelijks gescoord. Pas bij een achterstand van 12-20 werd Hoogland wakker geschud en kwam geleidelijk aan dichterbij door goed servicewerk en een scala aan fouten aan Hilversum zijde. In een spannende eindfase ging de set alsnog naar Forza Hoogland (25-23), waardoor niet alleen de wedstrijd winnend werd afgesloten, maar ook de koppositie in de promotieklasse werd overgenomen.

Heren Forza Hoogland - Gemini-S 4 (1-3)

De gasten uit Hilversum staan bekend als een erg jong en getalenteerd team, dat goed en dynamisch volleybal in huis heeft en dat er op was gebrand om de punten mee naar Hilversum te nemen. Het werd in sporthal Nieuwland een aantrekkelijke en pittige wedstrijd, waarbij al snel bleek dat Hoogland niet opgewassen was tegen het verfrissende spel van Hilversum. De 1e set leek aanvankelijk een gelijkopgaande strijd te gaan worden, waarbij beide ploegen moesten knokken voor de punten. Maar halverwege de set trok Gemini het initiatief naar zich toe en met een uitstekende service werd Hoogland onder druk gezet. Met 19-25 ging de set dan ook naar Hilversum. De 2e set kende een goed serverend Hoogland wat Gemini onder druk zette en de fouten liet maken, alhoewel Forza goed moest waken om de tegenstander niet in het spel te laten komen. Dat lukte wonderwel en met 25-19 ging de set dan ook naar Hoogland. Vanaf het begin van de 3e set liep het team van coach Jan Visser eigenlijk continu achter de feiten aan, liet Gemini vrijuit spelen en had moeite met het maken van het spel. De blokkering was zwak en verdedigend waren er veel misverstanden te constateren. Gemini maakte dapper gebruik van deze chaos en pakte de 3e set met 20-25. Visser trachtte nog wel zijn team in de 4e set op scherp te zetten, maar de tactische wijzigingen hadden nauwelijks effect en in een spannende set liep Gemini enkele punten weg van de thuisploeg. Met een uiterste krachtsinspanning aan Forza zijde werd weliswaar nog wel teruggevochten naar een 23-24 stand, maar dat was dan ook het allerlaatste wapenfeit van Hoogland. Met 23-25 ging ook deze set en dus ook de wedstrijd verdiend naar Hilversum. Hiermee was de eerste nederlaag van de Forza heren een feit en zal komende week in de uitwedstrijd tegen Oberon de draad weer moeten worden opgepakt.

Dames Wilhelmina - Omniworld (4-0)

In een degelijke wedstrijd wisten de Wilhelmina dames de volle winst te pakken tegen Omniworld uit Almere. In de eerste wedstrijd na de herfstvakantie werd met een strakke service en snel, afwisselend aanvalsspel over alle posities, Omniworld gewoonweg op alle fronten afgetroefd. Toch leek Wilhelmina door het trage en hoge spel van Omniworld in slaap te sussen en werd eigenlijk net op tijd in de eerste wakker om de setwinst veilig te stellen (25-18). In de overige drie sets liet Wilhelmina het jonge team van Omniworld zien hoe volleybal gespeeld dient te worden. Met gevarieerd aanvalsspel, een scherpe service en een in topvorm verkerende spelverdeelster Marianne Roorda, walsten de Wilhelmina dames over de tegenstander heen, waarbij de setstanden (25-18, 25-16, 25-16 en 25-19) voor zich spraken. Met een meer dan verdiende 4-0 overwinning kan met een gerust hart worden uitgekeken naar de komende thuiswedstrijd tegen Atalante.

Heren Wilhelmina - Omniworld (3-1)

Na een week zonder wedstrijd blaakten de Wilhelmina heren van zelfvertrouwen en energie en begonnen fanatiek en geconcentreerd aan de wedstrijd tegen Omniworld uit Almere, waarbij ook laatstgenoemde ploeg zich niet onbetuigd liet. De 1e set ging dan ook voor beide teams lange tijd gelijk op, mede veroorzaakt door een aantalservice fouten aan Wilhelmina zijde. Na de time out bij een stand van 22-22 zette Amersfoort door en ging de set, mede door een fraai blok op setpoint van Tim van der Sanden, naar Wilhelmina. Bij aanvang van de tweede set leek Amersfoort nog in de wolken te zijn en speelde onoplettend. Door kleine persoonlijke fouten en een matige passing kwam Wilhelmina al snel op achterstand. Ondanks verwoedde pogingen om die opgelopen achterstand ongedaan te maken, slaagde Amersfoort daar niet meer in en ging de setwinst naar Omniworld. In de 3e set werd begonnen in een andere opstelling en ook instelling, wat resulteerde in meer rust in het veld, een betere passing en een meer afwisselende aanval. Met gecombineerd aanvalsspel en prachtige verdedigende reddingen van Jan Groot werd de 3e set binnengehaald. En ook de 4e set zodat kan worden toegeleefd naar de ontmoeting tegen koploper Nederhorst.