Prima winst voor kv Soesterkwartier

17 oktober 2007 om 00:00 Nieuws

Soesterkwartier liet in deze wedstrijd zien dat het aansluiting in de poule wilde behouden en kwam voortvarend uit de startblokken. Binnen vijf minuten had de Amersfoortse formatie dan ook al een 0-2 op het scorebord staan. Ondanks dat Erasmus een gretig verdedigend spelletje speelde, liet het steeds een speler van Soesterkwartier alleen staan, waardoor Amersfoort continue een vrije speler kon aanspelen en de aanvallen hierdoor lang doorliepen. Dit laatste kwam mede tot stand door goed afvangend werk en de rust die de Amersfoortse ploeg zocht om steeds weer opnieuw de aanval op te zetten, momenten waar het de week er voor aan ontbrak. Met een 3-5 ruststand gingen beide ploegen naar de kleedkamer en zag het er naar uit dat Soesterkwartier alles onder controle had. Na rust nam Amersfoort al snel afstand van Erasmus en liep uit naar een 3-7 voorsprong. Vanaf dat moment slaagde de Rotterdamse ploeg er niet meer in om het hoge baltempo van Soesterkwartier bij te houden, waardoor er continue balverlies ontstond bij Erasmus. Met een uiteindelijke 5-10 eindstand won Soesterkwartier niet alleen overtuigend, maar was trainer Jan van de Kuil uitermate content met het vertoonde spel van zijn ploeg. Met name de rust die het team etaleerde in het spel stemde hem tot tevredenheid.

AMERSFOORT - De korfballers van Soesterkwartier moesten afgelopen zondag op bezoek bij Erasmus uit Roterdam. Op meer dan overtuigende wijze wisten de Amersfoorters dit duel met 5-10 winnend af te sluiten.

Hellas’61 - MIA (16-12)

Daar beide ploegen ook in de vorige wedstrijd nauwelijks voor elkaar onderdeden, beloofde het een interessante pot te gaan worden. Al vanaf het eerste fluitsignaal lieten beide teams verzorgd korfbal zien, waarbij Hellas in eerste instantie vele kansen onbenut liet en MIA rustig kon blijven aanhaken. Een 6-6 ruststand was dan ook een juiste weergave van de eerste helft. Hellas startte sterk in de tweede helft en wist daar ook het verschil te maken. MIA was niet bij machte om druk te zetten, een fenomeen waarin de Amersfoortse formatie normaal gesproken in uitblinkt. Hellas wist dit goed uit te buiten en al snel kwamen zij op een zeven punten voorsprong en leek de wedstrijd te zijn gelopen. MIA wist nog wel wat punten in te lopen maar bleef steken op een 16-12 eindstand. Een ruime overwinning voor het team uit Nunspeet en een domper voor het team van coaches Coen Wilders en Coen Staal.