Werken aan spoortunnel moet sneller

Nieuws

AMERSFOORT - Het onderhoudswerk bij de spoortunnel aan de Amsterdamseweg duurt veel langer dan noodzakelijk is, denken de Burger Partij Amersfoort (BPA) en Jouw Amersfoort (JA). Volgend jaar april als er wordt gewerkt aan de westelijke tunnelbuis, moet het allemaal een stuk sneller dan de twee maanden die de werkzaamheden nu in beslagnemen. Dat kan door het voorbereidende werk elders te doen en door meer personeel in te zetten, denken JA en BPA.

door John Spijkerman

De verkeersopstoppingen zijn JA-raadslid Raphaël Smit een doorn in het oog. De Amsterdamseweg bij de spoortunnel biedt 's morgens en 's middags een aanblik van lange files en ongeduldige automobilisten. Volgens Smit zou het werk binnen zes tot tien werkdagen uitgevoerd moeten kunnen worden, mits het goed wordt georganiseerd. BPA en JA dienen daarover dinsdagavond in de raad een voorstel in. Er mag niet eerder aan het werk worden begonnen voordat er maatregelen zijn genomen om langdurige verkeershinder te voorkomen.

BPA en JA vinden dat veel van de werkzaamheden, zoals het maken van bekistingen, het storten van beton en het harden daarvan, ook buiten de bouwplaats in prefab-methode kan plaatsvinden. Dat leidt tot een aanzienlijke tijdsbesparing. Ook door meer personeel in te zetten, kan het werk sneller. Door het toepassen van prefab-bakken kan een aanzienlijke tijdwinst worden behaald. Tijdwinst is ook te behalen door het inzetten van meer personeel en het uitvoering van het werk in een 24-uursysteem.

advertentie