Rugbyclub Eemland snel klaar met Sparta

10 oktober 2007 om 00:00 Nieuws
AMERSFOORT - Afgelopen zondag was Sparta de tegenstander van rugbyclub Eemland. Op sportpark Bokkeduinen ging de ploeg uit Capelle a/d IJssel op alle fronten onderuit en ging de verdiende winst (51-14) naar de Amersfoortse rugby formatie.

De eerste 15 minuten wist Sparta niet wat het overkwam en met snelle combinaties sneed Eemland keer op keer door de verdediging van Sparta. Flyhalf Gerrit Marcus dirigeerde daarbij het spel en met snelle rucks werden de rappe jongens van Eemland voorzien van veel balbezit. Binnen twee minuten was de eerste try gescoord en wist Bep van Klaveren de thuisploeg op een 5-0 te zetten. Sparta werd geen tijd gegund om op adem te komen en bij de volgende aanval was het alweer raak en wist wederom Van Klaveren de 12-0 aan te tekenen. Hierna stoomde de Amersfoortse formatie door met mooi combinatiespel, afgewisseld met snelle balwinst. Theo Hop wist met enkele fraaie acties vanaf de 3/4 lijn af te ronden met een try: 17-0. Jeugdtalent Kjell Bulens wist vervolgens de voorsprong verder te vergroten tot een riante 24-0. Vanaf dat moment kregen de bezoekers uit Capelle wat meer vat op de wedstrijd en speelden zij vaak op de grens van het toelaatbare. Het duurde even voordat Amersfoort hier antwoord op had en 10 minuten voor rust bracht van Klaveren, die met een mooie beweging wist uit te breken, de stand op 29-0, waarna scrumhalf Rik de Schepper de ruststand bepaalde op 34-0. Na de rust verliep de wedstrijd wat rommelig en zo’n 20 minuten gebeurde er weinig, waarbij het spel zich voornamelijk afspeelde rond de middellijn. Na een snelle fase aan Eemland zijde wist Kjell Bulens zijn tweede try aan te tekenen en de afstand te vergroten tot 41-0. In de laatste rommelige fase van dit duel wisten beide ploegen nog twee maal tot punten te komen, waarbij Nick Hielckert en Rik de Schepper voor Amersfoort scoorden en de eindstand bepaalden op 51-14. Een vooral in de eerste helft sprankelend Eemland behaalde hiermee een ruime en op alle fronten dik verdiende overwinning die aan de zijlijn werd gadegeslagen door Eemland talent Kabo Drent, die een dag ervoor een wedstrijd had gespeeld met het Nederlands team onder 19 in Newcastle. Eemland coach Willem Schrijver: ,,Het loopt bijna op alle fronten fantastisch.”