25 Miljoen euro voor 'krachtwijk' Kruiskamp

9 oktober 2007 om 00:00 Nieuws

KRUISKAMP - De wijk Kruiskamp krijgt de komende tien jaar 2,5 miljoen euro per jaar van minister Ella Vogelaar van Wonen, Wijk en Integratie. De gemeente Amersfoort en de woningcorporaties de Alliantie Eemvallei en Portaal denkt dat met het geld van de minister het wijkactieplan voor Kruiskamp goede kans van slagen maakt.

Kruiskamp werd eerder met 39 andere wijken in Nederland aangewezen als een aandachtswijk met achterstanden en problemen. Op verzoek van de minster werd een wijkactieplan gemaakt. Het wijkactieplanheeft een looptijd van vier jaar en vergt een bedrag van ruim 13 miljoen euro. Het geld dat heeft toegezegd, maakt het in grote lijnen mogelijk om dit wijkactieplan uit te voeren.

In het plan staan maatregelen voor verbeteringen van leren, werken, samenleven, veiligheid en leefbaarheid in de wijk én thuis. Tot en met achter de voordeur willen gemeente en woningcorporaties mensen aanspreken en vooruithelpen om een stap vooruit te komen.

In het wijkactieplan staat hoe mensen kansen moeten krijgen op verschillende gebieden, zodat bewoners prettig kunnen leven en zich kunnen ontwikkelen. Met een buurtgerichte aanpak wil Amersfoort Vernieuwt de mensen in de wijk sociaal en economisch een stapje verder brengen.

Het wijkactieplan benoemt vijf kwetsbare buurten in Kruiskamp waar extra aandacht naar uitgaat. Daar zullen onder meer Amersfoort Vernieuwt-teams worden ingezet, die mensen thuis aanspreken en vooruithelpen. Er is extra capaciteit voor hulpverlening nodig en meer inzet op het voorkomen van schooluitval. Ook komen er meer surveillanten, een buurtregisseur en extra opbouwwerk.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie