B en w tegen McDrive

9 oktober 2007 om 00:00 Nieuws

AMERSFOORT - Het college van burgemeester en wethouders wil niet meewerken aan een McDonald’s met McDrive op het terrein naast het bedrijf ATU aan de Amsterdamseweg 153. B en w. vinden een McDrive op die plek niet wenselijk.

,,De grond heeft de bestemming industrie/autobranch’’, vertelt wethouder Luchtenveld. ,,We willen geen horeca in die hoek van Isselt en zijn ook tegen vanwege milieutechnische redenen en privaat-rechtelijke afspraken.’’ Vooruitlopend op de koop van de grond, had McDonald’s een bouwaanvraag ingediend, die door het college werd geweigerd. Tegen deze uitspraak heeft de hamburgerketen bezwaar aangetekend. Luchtenveld verwacht binnen enkele weken een uitspraak van het college.

Woordvoerder Dirk van den Bogaart van McDonald's Nederland bevestigt dat McDonald's graag een vestiging met McDrive wil beginnen aan de Amsterdamseweg. ,,Amersfoort is een aantrekkelijke gemeente. De plekken die wij uitkiezen zijn niet zo maar lukraak. We kijken naar aantrekkelijke locaties.'' Van den Bogaart wil eerst afwachten wat het college besluit voordat hij al op vervolgstappen wil ingaan.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie