De Posthoorn-VOP onbeslist

3 oktober 2007 om 00:00 Nieuws

Beide ploegen zijn het nieuwe seizoen niet al te best gestart. VOP was na vier wedstrijden nog puntloos terwijl De Posthoorn slechts één punt overhield aan de eerste vier duels. De Posthoorn begon met Marcel van Hattum in de basis. Zijn overschrijving was vorige week rondgekomen. Daarom kon hij zaterdag van de partij zijn in het lokale treffen met de Vathorst-bewoners.

Winst voor Quick en Cobu Boys AMERSFOORT - De stadsderby tussen De Posthoorn en VOP heeft zaterdag op de Bokkeduinen geen winnaar opgeleverd. Na 90 minuten deelden de twee Amersfoortse vierdeklassers de punten: 1-1.

De Posthoorn begon goed aan de wedstrijd en zette direct druk op de verdediging van VOP. Na vijftien minuten resulteerde dat in een 1-0 voorsprong. Peter Hazeleger kon de bal uit een voorzet van Dave van Burgsteden ongehinderd achter de VOP-doelman koppen: 1-0.

VOP kon de eerste helft weinig uitrichten, tot de 42e minuut. Toen kwam plotseling de gelijkmaker op het scorebord te staan. Na een voorzet raakte linker verdediger Maikel van de Schagt de bal zo ongelukkig dat het leer over zijn eigen doelman Stefan Heining het doel in vloog: 1-1.

In de tweede helft was VOP duidelijk de betere ploeg. Met lange ballen en veel beleving bezorgden de gasten de defensie van De Posthoorn handenvol werk. De thuisclub kwam een paar keer goed weg met schoten op paal en lat. Jeffrey Kaspers was namens De Posthoorn tot twee maal toe gevaarlijk maar zijn eerste schot ging net voor langs en zijn tweede poging werd op het laatste moment geblokt. Al met al een terechte uitslag volgens beide trainers, Peter Koelman (De Posthoorn)en Joop de Wit (VOP).

Abcoude - Cobu Boys 3-5

De eerste overwinning van Cobu Boys in de derde klasse is een feit. Alleen de manier waarop de ploeg van trainer Rob Snijders zaterdag op vreemde bodem de drie punten veroverde, gaf te denken.

De Amersfoorters stonden al na drie minuten met 0-1 voor. Manolo van Leijenhorst liet na een individuele actie de openingstreffer op het scorebord aantekenen. Het leek daarna wel of de tegenpartij door dat doelpunt in het zadel werd geholpen door Cobu Boys. De bezoekers gingen met een verkeerde instelling spelen.

Dat werd in de tiende minuut afgestraft met een doelpunt uit een corner (1-1) toen het eigenlijk al 0-3 had moeten staan. Twee minuten na de gelijkmaker namen de gasten via Simon Wetzel opnieuw de leiding. In de 34e minuut scoorde dezelfde speler zijn tweede treffer, op aangeven van Bastiaan Tuenter: 1-3. Maar ondanks het veldoverwicht en de doelpunten bleef het veldspel van de gasten onder de maat. De thuisclub profiteerde daarvan en verkleinde de achterstand: 2-3.

In de tweede helft was het niet anders. Cobu Boys begon weer met een verkeerde instelling. Het wachten was op de gelijkmaker maar doelman Jesper de Heus sleepte de Amersfoortse ploeg er op dat moment doorheen. Zeker twee kansen die door Cobu Boys werden weggegeven, leverden door het goede optreden van de sluitpost geen doelpunten op. De Heus was ook betrokken bij de vierde Amersfoortse treffer. Hij bereikte met een goede uittrap de sprintende Wesley Lans. De spits speelde de bal vervolgens door de benen van de Abcoude-doelman en liet daarmee de op dat moment onverdiende 2-4 op het scorebord zetten.

Daarna liet Abcoude weer het betere spel zien wat resulteerde in gevaarlijke momenten voor het doel van Cobu Boys. Na een counter wist Denny Kwakman die goed inviel, toch de vijfde treffer voor de bezoekers te scoren: 2-5. Via een terecht gegeven strafschop (hands van Kelvin van Westerlaak) werd de eindstand bereikt: 3-5.

Door deze overwinning is Cobu Boys nog steeds ongeslagen met zes punten uit vier wedstrijden. Komende zaterdag vermeldt het programma voor Cobu Boys de topper tegen Altius op sportpark Zielhorst.

Benschop - CJVV 1-1

Met de week gaat CJVV steeds beter spelen. Ook zaterdag bij Benschop had de ploeg weer kansen genoeg, maar voor de vierde keer in vijf wedstrijden was een gelijkspel het resultaat: 1-1.

Met vier remises en één overwinning is CJVV nog altijd ongeslagen. Ook uit bij Benschop, waar CJVV de laatste drie seizoenen verloor, bleef de ploeg overeind. Trainer Sijtze Wobbes is vooral tevreden over het feit dat zijn ploeg tot nu toe weinig tegentreffers incasseert.

Ook zaterdag stond de verdediging weer goed, terwijl twee vaste krachten ontbraken. Aanvoerder Jan Vinke brak vorige week zijn kuitbeen. CJVV rekent erop hem vier weken kwijt te zijn. Ook Jasper Blokland, net teruggekeerd van een zware knieblessure, moest verstek laten gaan. Dit betekende de rentree van Martijn van Holland als laatste man. Jarenlang had Van Holland in het eerste elftal geacteerd, tot hij een aantal seizoenen terug besloot lager te gaan voetballen. Begin dit seizoen meldde hij zich weer bij de selectie van de trainers Wobbes en Patrick Barends.

Door de wisselingen startte de CJVV-defensie wat onwennig. Weifelend ingrijpen in de Amersfoortse verdediging bood Benschop na een kwartier de mogelijkheid de score te openen, nadat middenvelder Wilfred Rietveld zijn directe tegenstander uit het oog had verloren. Het ongevaarlijk ogende afstandsschot verdween op het natte veld pardoes achter doelman Ronald Evers: 1-0.

Trainer Wobbes was niet blij met de vroege achterstand, te meer Benschop bekend staat om zijn stormachtige openingsfases. ,,We wisten dat Benschop altijd offensief begint. We staan ook vaak snel achter tegen die ploeg. Dat het dan weer gebeurt, is balen.”

Gelukkig voor CJVV stond na twee minuten de gelijkmaker op het bord. Verdediger Philip Struijk maakte met een afstandsschot in de kruising zijn eerste competitiedoelpunt voor CJVV. Daarna was de geelzwarte formatie heer en meester op sportpark Benschop. Vooral spits Richard Moore kreeg veel kansen, maar geteisterd door een griepje kwam hij op het laatste moment telkens kracht tekort.

Naast Vinke en Blokland ontbrak ook aanvaller Jeroen van ’t End. Wilfred Rietveld droeg daarom de aanvoerdersband. Uitblinkers aan CJVV-zijde waren Simon van Dijk (18) en Maurice Pastoor (20), talenten uit eigen jeugd en wekelijks basiskracht. Wobbes: ,,Zij zijn momenteel onze belangrijkste spelers.”

Komende zaterdag kan het duo vol aan de bak, dan ontvangt CJVV namelijk De Merino’s, de huidige koploper met elf punten uit vijf wedstrijden. CJVV bezet momenteel een gedeelde vijfde plaats met zeven punten uit vijf duels.

Scherpenzeel - KVVA 1-2

KVVA ging aardig van start. De ploeg kreeg al snel een kans om te scoren. Het schot van Michael Bakkenes leverde echter niet meer dan een hoekschop op. De Amersfoorters bleven daarna de aanval opzoeken en dat leverde ook succes op. Uit een vrije trap van Seif Alhamrany zag David Fugar kans de bal in het doel van de tegenpartij te werken: 0-1.

Niet veel later was de stand bijna 0-2 geweest dankzij Dennie Mulder. De grensrechter had echter buitenspel geconstateerd en dat signaal negeerde de scheidsrechter niet. Toch slaagden de Amersfoorters erin de score op te voeren. In de 24e minuut zorgde Bakkenes voor de tweede treffer: 0-2.

Vijf minuten voor de pauze verkleinde de thuisploeg de achterstand: 1-2. Na die treffer verscheen de van een vakantie teruggekeerde Rik Klement in het veld voor Bakkenes die het slachtoffer was van een grove overtreding en niet meer verder kon spelen.

Meteen na de hervatting ging KVVA weer in de aanval. Een handsbal van een Scherpenzeler binnen de beruchte lijnen werd door de scheidsrechter over het hoofd gezien. De thuisclub kroop daarna uit z’n schulp. Eelco van Norden, doelman van KVVA, liet zich echter door schoten van de Scherpenzelers niet verrassen. Herman Struijk, terug na een militaire oefening, verscheen daarna in het veld voor Fugar.

KVVA kwam onder druk te staan, zeker na een rode kaart (twee keer geel) voor Mark van Vulpen. De bezoekers hielden echter de voorsprong vast en kregen nog een mooie kans na een snelle uitval. Paseh Koroglu benutte de scoringsmogelijkheid echter niet. Met een verdiende overwinning keerden de KVVA’ers terug naar Amersfoort.

Quick - Stormvogels/Telstar 3-2

Quick blijft in de eerste klasse goed presteren. De manier waarop de Amersfoortse ploeg zondag op eigen veld Stormvogels/Telstar aan de zegekar bond (3-2), verdiende niet de schoonheidsprijs maar toonde wel aan dat de Dorrestein-bewoners dit seizoen zeker niet onderschat moeten worden.

Zeker als nieuweling Martijn van Ginkel in de spits goed zijn draai heeft gevonden, kan Quick wel eens de verrassing van het seizoen gaan worden. Met twee doelpunten bewees de van De Merino’s overgekomen aanvaller zondag voor eigen publiek (rond 500 man) zijn waarde voor de Amersfoortse club.

Na negen minuten vond Van Ginkel al het net van de bezoekers. Hij was er als de kippen bij om een mislukte inzet van collega-spits Franklin Harmsen in het doel van Stormvogels te werken: 1-0. Vier minuten later was de stand al weer gelijk. Quick-doelman Jurgen Terschegget kreeg de bal niet goed onder controle en daarvan profiteerde Guillermo Pengel: 1-1.

In de tweede helft sloeg de thuisclub al snel toe. Van Ginkel verraste doelman Danny van de Giezen met een schot in de linkerhoek: 2-1. Op dat moment speelde Quick al met een man meer omdat Tim Binkhorst vlak voor rust de rode kaart had gekregen na het neerleggen van Van Ginkel. Dat voordeel wist Quick niet uit te buiten. De thuisploeg moest zelfs in de slotfase de gelijkmaker incasseren. Rick Kluyskens verraste Terschegget uit een vrije trap: 2-2. Quick nam met die uitslag geen genoegen en antwoordde nog in dezelfde minuut. Invaller Tarik Etaoil zorgde voor grote vreugde in de Amersfoortse gelederen: 3-2. Een tegenvaller voor Quick was de zware blessure die Aaike Vlugt opliep. De middenvelder is door een gebroken kuitbeen zeker twee maanden uitgeschakeld.

VVZA - DSO/U 9-3

VVZA heeft zich zondag uitstekend hersteld van de nederlaag in de vorige competitieronde tegen APWC. De formatie van trainer Riza Bican toonde zondag op sportpark Emiclaer geen medelijden met DSO/Ultrajectum: 9-3. Na de eerste 45 minuten hadden de Amersfoorters al met 5-0 ruim afstand van de Utrechters genomen. De tweede helft was een formaliteit. Met vier doelpunten was Bjorn van Daal de productiefste VVZA’er. De andere treffers werden gescoord door Reduan Jabli (2), Abdel Oahalou (2) en Tom Borgman.