BC Amersfoort superieur

3 oktober 2007 om 00:00 Nieuws

Ondanks alle commotie die er de afgelopen weken was ontstaan in de topliga van het badminton en het nog lange tijd de vraag was of er het weekend gespeeld zou gaan worden, waren zowel Smashing (zaterdagavond) als BV Almere (zondagmiddag) naar Amersfoort afgereisd om aan te treden tegen de regerend Landskampioen BCAmersfoort. In een bijzonder aardig duel werd op zaterdagavond in de Juliana van Stolberghal afgerekend met het Wijchense Smashing. Ondanks dat de niet geheel fitte Yao Jie door BCAmersfoort coach Fred van Wankum aan de kant werd gehouden, kende de ploeg nauwelijks weerstand van enig belang en walste met 7-1 over het arme Smashing heen.

AMERSFOORT - Een gehandicapt BC Amersfoort behaalde afgelopen weekend twee keer genadeloos uit. Op zaterdag jongstleden ging Smashing uit Wijchen met 7-1 onderuit tegen de Amersfoortse Badminton Combinatie en afgelopen zondag overkwam dat ook BV Almere, die eveneens met 7-1 naar huis werd gestuurd. Een meer dan voortreffelijk revanche na eerder verlies.

door Huub van Aerssen

BCAmersfoort - BV Almere (7-1)

Op zondag betrad BV Almere de Amersfoort arena met de intentie om er het beste van te maken. Doordat de Nationale Badminton Bond (NBB) in een eerder stadium de Amersfoortse formatie geen toestemming had verleend om deze wedstrijd op zondagavond te mogen spelen, een en ander vanwege het niet beschikbaar zijn van de hal op de zondagmiddag, moest het voorgenomen programma door Amersfoort worden aangepast en werd er, naast het topliga duel, nog door zeven andere teams in de Juliana van Stolberghal gespeeld. Mede door goed overleg met de scheidsrechter kon alles toch in juiste banen worden geleid en begon om 14.00 uur de wedstrijd tussen Amersfoort en Almere. Met Yao Jie en Saber Afif geblesseerd op de bank en een niet geheel fitte Dicky Palyama (speelde overigens wel), moest Almere ervaren dat, ondanks de vele blessures van topspelers, BCAmersfoort toch een maatje te groot was. Alleen in het mannendubbel tegen Palyama/Residay lieten de Almere spelers Erik Staats/Jeroen van Moorst zien dat zij in de Big Boss Liga thuis horen en op topniveau kunnen acteren. In een spectaculaire wedstrijd hielden zij lang stand en maakten het het Amersfoortse koppel uiterst lastig. De enige partij die op naam kwam van het team uit Almere was het herenenkel, waarin Robert Kwee de door pijn gekwelde Palyama de baas was. De overige partijen waren een simpele prooi voor het al weken getergde BC Amersfoort. Met een wedstrijd minder gespeeld (BCR uit Rotterdam kwam vorige week dinsdag niet opdagen), staat Landskampioen BC Amersfoort na het afgelopen weekend op een derde plaats in de Big Boss Liga en is het hard op weg om binnen afzienbare tijd de koppositie te gaan bezetten.

Slotaccoord

Aanstaande donderdag komen de acht topclubs en vertegenwoordigers van de NBB in Papendal bijeen om te bezien hoe de huidige patstelling kan worden doorbroken, zodat er weer rust komt in de op dit moment zo roerige badmintonwereld.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie