Benefietavond voor Ghanese kinderen

3 oktober 2007 om 00:00 Nieuws

SOESTERKWARTIER - Zandfoort aan de Eem is vrijdag 12 oktober vanaf 19.00 uur het toneel van een bijzondere benefietavond. De 22- jarige Amersfoortse Suzanne Smit zamelt geld in voor haar reis naar Ghana.

Tijdens haar stage in Suriname kwam ze voor het eerst in aanraking met de problematiek rondom HIV en Aids, en dan met name bij kinderen. Zij nam zich voor bij terugkomst in Nederland direct op zoek te gaan naar organisaties die zich daar mee bezig houden, om te kijken of zij haar steentje kon bijdragen.

Die organisatie heeft zij gevonden in Kidz Active, een vrijwilligersorganisatie die zich bezighoudt met onderwijs en voorlichting in Ghana. Zij hebben in Ghana al een school gebouwd en zenden Nederlandse vrijwilligers daar naar toe om de kinderen te onderwijzen in Engels en voorlichting te geven over HIV/Aids.

Zo ook Suzanne. Op 1 november vertrekt zij naar Ghana voor tien weken. Het geld dat zij met deze benefietavond op hoopt te halen gaat rechtstreeks naar de kinderen in Ghana.

Tijdens de avond wordt er ook een veiling gehouden van bijzondere Afrikaanse/Ghanese voorwerpen en er is muziek van Cantus, Bugsey en Lenzz.

Benefiet voor Ghana: vrijdag 12 oktober vanaf 19.00 uur in Zandfoort aan de Eem, Kleine Koppel 20/21. Entree € 7,50 (gaat in zijn geheel naar stichting Kidz Active). Er is ook een speciaal Afrikaans 3-gangenmenu voor € 25,-. Reserveren voor het eten is noodzakelijk en kan via 033-4481951. Zie ook www.zandfoort.nl en wakabun.blogspot.com.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie