Fidelitas onderuit in derby

26 september 2007 om 00:00 Nieuws

Het was zondag een gezellige drukte op het terrein van Fulmen Fidelitas, waar vele supporters van beide verenigingen aanwezig waren om onder werkelijk prachtige weersomstandigheden te gaan genieten van een lekker potje handbal. Beide teams waren uiterst gemotiveerd en al direct vanaf het eerste fluitsignaal was duidelijk dat zowel LHV als Fulmen Fidelitas gebrand waren op winst. Het eerste doelpunt in de wedstrijd werd gescoord door Fidelitas, waarna in de 9e minuut een strafworp van LHV de gelijkmaker op het scorebord zette. Al vrij snel liep Leusden uit naar een 1-3 voorsprong en had Fidelitas even geen antwoord op de snelle uitbraken van de dames uit Leusden. Pas na een minuut of zestien kreeg Amersfoort wat meer grip op de wedstrijd en door doelpunten van Melany Pels en Kim Batens werd de stand weer gelijk getrokken (3-3). Met een fraai doelpunt van Lizette Meskes kwam Fidelitas zelfs op voorsprong (4-3) en moest LHV vooral verdedigend veel werk verzetten. Tot aan het rustsignaal van de goed leidende scheidsrechter Peter Aalbers, liepen beide teams gelijk op en met een 4-6 voorsprong voor LHV gingen de dames aan de thee. In die eerste helft was er weliswaar goed combinatiespel van de Amersfoortse dames, maar aan de cirkel ontbrak het aan schotkracht, terwijl Leusden door snelle uitbraken wel het netje wist te vinden. Aan het begin van de tweede helft zakte Fulmen Fidelitas als een pudding in elkaar en binnen tien minuten had LHV de stand uitgebreid tot 5-11 en leek het er op dat Amersfoort weggespeeld zou gaan worden. Annemarie van Amerongen bracht de stand in die fase nog wel terug tot 6-11, maar na twintig minuten spelen keek de thuisploeg tegen een 8-13 achterstand aan. Vanaf dat moment begonnen de Amersfoortse dames zich te realiseren dat er meer was dan allen maar verdedigen en doelpunten incasseren en schakelden eindelijk over naar de aanval wat resulteerde in doelpunten van Kim Batens en Annemarie van Amerongen die de stand terugbrachten tot 10-14. In de resterende tijd werd er weliswaar nog een keer gescoord door Fidelitas, maar duidelijk was dat de opgelopen schade niet meer te repareren viel. Met 11-14 werd het een verdiende winst voor LHV en ontbrak het de thuisploeg duidelijk aan schotkracht.

Geen schotkracht bij handbaldames AMERSFOORT - Op sportpark Zielhorst, de thuishaven van handbalvereniging Fulmen Fidelitas, speelde afgelopen zondag het eerste damesteam tegen LHV uit Leusden. In deze derby kwamen de Amersfoortse dames op de beslissende momenten duidelijk te kort en waren de dames uit Leusden sterk in de uitbraak. Met 11-14 ging de winst dan ook na twee keer dertig minuten speeltijd naar het team uit Leusden.