Nipte nederlaag rugbyers RC Eemland

19 september 2007 om 00:00 Nieuws

Vanaf het eerste fluitsignaal ging Eemland aan de buitenant vol in de aanval, maar stuitte keer op keer net voor de tryline van de thuisclub. De goedlopende line-out zorgde daarentegen voor de nodige balwinst en de support van de Eemlanders was vooral goed verzorgd rond de aanvallen in het centrum van het veld. Ascrum wist echter door goed tackel werk een score van Eemland te voorkomen. Langzaam namen de Amsterdamse studenten controle over de scrums en bij een van de keren dat Ascrum daadwerkelijk gevaarlijk werd scoorde het ook direct (7-0). Amersfoort antwoordde met een serie tegenaanvallen over alle schijven van de ploeg en scoorde al kort daarna de gelijkmaker (7-7). In die fase kende Eemland het betere teamspel en was bij Ascrum de individuele klasse doorslaggevend. De goed leidende scheidsrechter had weinig te stellen met beide ploegen en werkte volledig mee aan een mooie en snelle partij. Vlak voor rust nam Ascrum de regie over en kwam door middel van een benutte penalty en een tweetal tries op voorsprong. Eemland kon dit slechts beantwoorden met een benutte kick, waardoor er gerust werd met een 22-10 voorsprong voor Amsterdam. Na 5 minuten in de tweede helft liep Ascrum uit naar 27-10 en was Eemland in die fase gedoemd om te verdedigen. Na een kwartier speeltijd leefde Amersfoort weer op wat uiteindelijk resulteerde, na een aantal mooie acties, in een try onder de palen (27-17) en waarbij niet veel later een benutte penalty de achterstand terugbracht tot 27-20. De wedstrijd kantelde weer volledig de kant van Eemland op en Ascrum werd door snelle acties verscheidene malen diep in verlegenheid gebracht. Deze acties werden beloond en Amersfoort kwam terug naar 27-25, een stand die nog alles in zich had en waar nog niets verloren behoefde te zijn. Toch was het Ascrum dat een te gehaast uitspelen van Amersfoorts balbezit afstrafte en in de laatste seconde van de wedstrijd de score kon uitbreiden naar 32-25, wat tevens de eindstand bleek te zijn. Schrijver: ,,Met deze instelling en wedstrijdmentaliteit gaan we nog ver komen. Het is slechts een kwestie van tijd.”