Bezwaar Van Wegen bij Commissariaat

1 augustus 2007 om 00:00 Nieuws

AMERSFOORT - BPA-fractievoorzitter Hans van Wegen heeft bij het Commissariaat voor de Media een bezwaarschrift ingediend tegen het verlenen van de zendmachtiging aan Vereniging De Stadsomroep. Hij vraagt het Commissariaat dit besluit te herzien en de zendtijd toe te wijzen aan de stichting RTV Eemstad.

Van Wegen dient zijn bezwaarschrift niet alleen in als gemeenteraadslid, maar ook als lid van de Vereniging de Stadsomroep. Als reden voor zijn bezwaarschrift noemt Van Wegen dat er bij Omroep Amersfoort de afgelopen jaren heel veel zaken inhoudelijk, financieel en juridisch niet correct zijn verlopen en nog steeds niet correct verlopen. Van Wegen werd onlangs door het bestuur geroyeerd als lid, maar de volgende ledenvergadering van Vereniging De Stadsomroep moet zich nog uitspreken over het royement.

In het besluit van het Commissariaat mist hij een duidelijke, stevig onderbouwde en juiste motivatie. Het BPA-raadslid benadrukt dat de laatste drie ledenvergaderingen van de Stadsomroep zijn gehouden zonder dat alle leden correct en schriftelijk waren uitgenodigd. De continuïteit van de lokale omroep waaraan het Commissariaat veel waarde hechtte bij het toekennen van de zendmachtiging aan Omroep Amersfoort , kan ook bij Eemstad RTV worden gevonden, meent Van Wegen. Hij stelt dat Eemstad RTV heeft aangeboden alle medewerkers van de Stadsomroep over te nemen als deze omroeporganisatie de zendmachtiging krijgt. Daarmee is volgens hem de continuïteit gewaarborgd.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie