Asfaltplateaus bij Kubusschool

25 juli 2007 om 00:00 Nieuws

SOESTERKWARTIER - De gemeente is van plan om in maart 2008 asfaltplateaus aan te leggen op de kruisingen Noordewierweg-Isseltseveld en Noordewierweg-Gouwstraat. De twee kruisingen liggen vlakbij de Kusbusschool en gaan 156.000 euro kosten. In een later stadium staan ook nog verkeersmaatregelen op stapel voor het gebied ter hoogte van de winkels en bij de kruising Noordewierweg-Puntenburgerlaan.

door John Spijkerman

De verkeersveiligheid op de Noordewierweg is al veel langer punt van discussie. De hoge snelheid van de auto's en de vele oversteekbeweigingen over de Noordewierweg zorgen voor problemen. Vooral bij de scholen ten noorden van de Noordewierweg is er sprake van veel oversteekbewegingen van jonge scholieren die per fiets of te voet de weg oversteken. In het verleden werden al maatregelen genomen om die veiligheid te vergroten. Zo werden er onder meer rode fietssuggestiestroken en middengeleiders geplaatst, maar de genomen maatregelen waren niet afdoende. Vooral bij het kruispunt Noordewierweg-Isseltseveld bleven er klachten binnenstromen.

De gemeenteraad heeft de plek bij de Kubusschool al in 2004 aangewezen als locatie om verkeersmaatregelen te nemen. Dat gebeurde als onderdeel van het project 'Verkeersveiligheid rond scholen'. Uit onderzoeken die in 2005 zijn gehouden, bleek dat de verkeersveiligheid op de Noordwierweg te wensen overlaat en dat maatregelen gewenst waren.

De problemen zijn het grootst bij de Kubsusschool: kruising Noordewierweg-Isseltseveld en de Kruising Noordewierweg-Gouwestraat en bij de winkels op het wegvak tussen de kruising met de Violenstraat en met de Tulpstraat. Een andere plek met problemen is de kruising Noordewierweg-Puntenburgerlaan waar veel (brom)fietsers oversteken.

Bij de winkels op de Noordewierweg worden nu nog geen maatregelen genomen omdat men eerst de resultaten wil afwachten va een onderzoek waarin wordt gekeken naar de toekomst van de Noordewierweg als winkelgebied. Ook op de kruising Noordewierweg-Puntenburgerlaan wordt nog gewacht met verkeersmaatregelen, omdat men deze wil wil laten aansluiten op nog te nemen eventuele verkeersmaatregelen op de Groningerstraat waar nog naar gekeken moet worden.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie