Doldwaas waterfeest VeenPower

18 juli 2007 om 00:00 Nieuws

,,De organisatie had heel wat voeten in de aarde”, vertelt een zichtbaar vermoeide Sandra Jonker van VeenPower, ,,het is een hele klus om een leuk feest te regelen wat maar weinig geld mag kosten.” En daar zijn ze goed in geslaagd. Het weiland werd dankzij het OBV beschikbaar gesteld en eigenaar Marcel van Wee was er druk mee de afgelopen twee weken. Geen stroom, geen water, geen infrastructuur, alles moest geregeld worden om dit feest te laten slagen. De tent die ook door Willem (Wondere Weiland) een week eerder werd gebruikt was gezamenlijk gehuurd. In de tussenliggende nachten hebben heel wat vrijwilligers in de tent geslapen om de tent te bewaken.

Seizoenafsluiting groot succes in Hooglanderveen HOOGLANDERVEEN - Met een letterlijk spetterend waterfeest sloot jongerenvereniging VeenPower afgelopen zaterdag het seizoen af. Op hetzelfde weiland, beschikbaar gesteld door het Ontwikkelingsbedrijf Vathorst (OBV), waar vorige week nog Willem’s Wondere Weiland plaatsvond vloog het water je om de oren. Met allerlei ludieke waterspellen, een smakelijke barbecue en afsluitend een knalfeest in de grote tent vonden alle aanwezige Veenpowers dit een waardige afsluiting van het seizoen.

door Tim van der Hammen

Het waterfeest was een afgeleide van de wimpelwedstrijden die door de Oranjevereniging in Hooglanderveen werden georganiseerd. Dit resulteerde in een soort waterdriekamp waar praktisch de hele middag aan besteed werd. Op termijn zal ook dit weiland verdwijnen, Hooglanderveen moet een stuk weiland in ere houden -liefst zo dicht mogelijk bij het dorp- als een soort cultureel erfgoed, waarmee dit soort lokale activiteiten gehouden kunnen worden. Ook zoeken de Veenpowers nog steeds naar een geschikte locatie en opslagruimte om vanuit te kunnen opereren.

Zestien groepen

Er hadden voor deze wedstrijd maar liefst zestien deelnemende groepen aangemeld. Als winnaars kwamen de Belangenvereniging Hooglanderveen en de Brampies uit de bus. Tijdens het rode draadspel moesten de groepen een vooraf ingestudeerd nummer playbacken. In het eerste waterspel moesten de groepen verkleed als oranje leeuw allerlei behendigheidsoefeningen doen, uiteraard met of boven het water. Daarna volgde de Spongebobrace waarbij een schuimrubber pak gedragen moest worden. Een sprong in de bak met water om vervolgens met het loodzwaar geworden pak een parcours af te leggen. Ook werd er als onderdeel van de Spongebobrace gesjoeld, ingesmeerd met liters afwasmiddel gleden de deelnemers over de sjoelbaan.

Tot slot vonden er bij de Rambobaan met waterglijbaan allerlei capriolen plaats, waarbij Geert Hilhorst van het Duysthuisje zich nog lelijk bezeerde. Maar het plezier was er.

Tijdens het afsluitende feest in de tent wisten de Deejays Prikkeprak en Dribibi (beter bekend als Koen en Huub van de Grift) de feeststemming er in te houden door allerlei foute stelletjes uit te beelden en een wedstrijd luchtgitaar spelen te houden. Dankzij de inzet van zo’n 35 vrijwilligers en de mensen van VeenPower werd het waterfeest een groot succes.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie