Overzicht wedstrijden Dutch Open Tennis 2007

18 juli 2007 om 00:00 Nieuws

Op vrijdag 13 juli werd tijdens de kick-off party van de Dutch Open Tennis 2007 de loting verricht wat een bijzonder interessant resultaat opleverde voor de Nederlandse deelnemers. Robin Haase, die met een wildcard het hoofdtoernooi binnenkwam werd uiteindelijk gekoppeld aan de Spaanse kwalificatiespeler Felix Mantilla en Thiemo de Bakker, die mede verantwoordelijk was voor een goed verloop van de loting, trok gravelbijter en oud-winnaar Nicolas Massu uit de hoge hoed. De derde wildcard die door toernooidirecteur Hans Felius werd vergeven ging naar good old Raemon Sluiter, die in de eerste schifting werd geconfronteerd met de Peruaan Luis Horna.

Zaterdag en zondag 14 en 15 juli

Beide dagen stonden in het teken van de kwalificatiewedstrijden waarin onder andere ook een achttal Nederlandse spelers actief waren. Slechts drie spelers bereikten de tweede ronde te weten Nick van der Meer, Michel Koning en Boy Westerhof, waarvan uiteindelijk Nick van der Meer als enige overbleef en op zondag de finalepartij moest spelen tegen de Belg Cristophe Rochus. De Nederlander kon lange tijd stand houden, maar bleek uiteindelijk niet opgewassen tegen het slaggeweld van de Belg, waardoor ook de laatste Nederlandse kwalificatiespeler zich niet wist te plaatsen voor het hoofdtoernooi.

Zondag 15 juli

Naast de te spelen kwalificatiewedstrijden stond deze dag in het teken van het 50-jarig jubileum van het Dutch Open Tennis en was de organisatie er in geslaagd een aantal oud winnaars van het voormalige “Melkhuisje” naar Amersfoort te halen. De 81-jarige Legenstein, de eerste winnaar in 1957, speelde op het centre court een demonstratiepartij met de Nederlandse tennislegende Tom Okker, de altijd ludieke Argentijn Guillermo Vilas en last but not least mister Melkhuisje Balazs Taroczy (6 keer winnaar!). Dat deze oldies het tennis nog niet verleerd waren bleek wel, want het schaars aanwezige publiek werd getrakteerd op weliswaar geen snel, maar zeer zeker technisch briljant tennis. Een leuke en ontspannen ouverture aan de vooravond van het hoofdtoernooi.

Maandag 16 juli

De eerste speeldag van het hoofdtoernooi gaf al direct een aantal op papier interessante ontmoetingen te zien, waarbij onder andere Robin Haase en Thiemo de Bakker op het centre court zouden verschijnen. De eerste partij was die tussen de Slovaak Dominik Hrbaty en de talentvolle jonge Russische speler Evgeny Korolev. In deze uiterst interessante match maakte Korolev duidelijk dat hij niet voor niets een talent wordt genoemd, want in een driesetter liet hij de nummer 29 van wereldranglijst Hrbaty diep in het stof bijten. Robin Haase behaalde in zijn partij tegen Felix Mantilla weer na lange tijd zijn oude niveau en met prachtig aanvallend tennis liet hij Mantilla 3-6 en 2-6 geen schijn van kans. De avondwedstrijd was die tussen Thiemo de Bakker en titelkandidaat Nicolas Massu. Na een gelijkopgaande strijd en met een 5-4 voorsprong in de 1e set werd de wedstrijd vanwege de weersomstandigheden gestaakt en zal dinsdag 17 juli worden voortgezet, waarbij die dag ook Raemon Sluiter in actie zal komen tegen de Peruaan Luis Horna. Al met al een voorspoedige start van de 50e editie van het Dutch Open Tennis.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie