Bezwaarschrift Van Wegen tegen royement

17 juli 2007 om 00:00 Nieuws

AMERSFOORT - Fractievoorzitter Hans van Wegen van de Burger Partij Amersfoort (BPA) heeft een bezwaarschrift gestuurd naar het bestuur van Omroep Amersfoort in verband met zijn royement als lid van de Vereniging De Stadsomroep. Het omroepbestuur vindt dat Van Wegen in de gemeenteraad tweemaal vóór Eemstad RTV heeft gestemd en tegen Omroep Amersfoort. Zo iemand hoeft dan ook geen lid te zijn van Vereniging De Stadsomroep, vindt het bestuur.

door John Spijkerman

In zijn bezwaarschrift stelt Van Wegen dat hij als raadslid uit moet gaan van het het algemeen belang en dat hij naar eer en geweten beslissingen moet nemen die wellicht het bestuur van zijn vereniging niet goed uitkomen. Hij vindt dat hij in dat geval niet uit de vereniging kan worden gezet. ,,Het verwijderen van kritische leden in een democratische vereniging beschouw ik als Oost-Europese toestanden die ver achter ons liggen.''

Van Wegen wil ook dat de volgende algemene ledenvergadering waarin zijn royement aan de orde komt in alle openbaarheid plaatsvindt. Hij wil bovendien dat alle leden van de Vereniging De Stadsomroep daarvoor worden uitgenodigd. Volgens Van Wegen zijn dat er veel meer dan de 60 tot 70 waar het omroepbestuur het over heeft. Van Wegen verwijst naar een ledenlijst met daarop 430 leden. De lijst zou dateren van 8 maart 2006. De personen die erop staan, moeten volgens de BPA-fractievoorzitter voor de algemene ledenvergadering worden uitgenodigd. Tijdens die algemene ledenvergadering, die vermoedelijk in september wordt gehouden, is de omzetting van de vereniging in een stichting het belangrijkste onderwerp. Het omroepbestuur heeft haast en wilde deze kwestie eigenlijk al voor juli agenderen. Om de vereniging te veranderen in een stichting, moet negentig procent van alle leden voor zo'n voorstel stemmen.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie