Ontsluiting van nieuw ziekenhuis aanpassen

11 juli 2007 om 00:00 Nieuws

AMERSFOORT - Meander Medisch Centrum wil het plan voor de verkeersontsluiting van het nieuwe ziekenhuis aan de Maatweg aanpassen. In de nieuwe variant moet er een hoofdingang komen voor alle autoverkeer en een aparte ingang voor zowel ambulances, spoedeisende hulp als vrachtverkeer. De gemeenteraad zal zich naar verwachting in september uitspreken over de variant, die afwijkt van het voorontwerp -bestemmingsplan.

De raad stemde in januari 2007 in met één hoofdontsluiting op de Maatweg ter hoogte van de hoofdentree van het ziekenhuis en een aparte entree voor ambulances, ter hoogte van het centrum voor Spoedzorg tussen de nieuwe hoofdontsluiting en het kruispunt Hamseweg-Maatweg.

Meander Medisch Centrum organiseerde dinsdagavond in de aula van de locatie Elisabeth een informatie-avond over de nieuwe uitwerking van de verkeersontsluiting.

Meander heeft het oorspronkelijke plan laten doorrekenen door bureau Arcadis en concludeert nu dat een goede verkeersveiligheid en een goede doorstroming van het verkeer niet allebei kunnen worden gewaarborgd, als er één ontsluiting komt voor alle verkeer ter hoogte van de hoofdentree. Het ziekenhuis vindt het niet wenselijk om vrachtwagens en personenauto’s op weg naar de spoedeisende hulp te laten kruisen met voetgangers en fietsers. De helling in de weg leverde ook onoverkomelijke problemen op. Zo zou over een lengte van 15 meter een hoogteverschil van 3 meter moeten worden overbrugd.

In de nieuwe variant ligt er zo’n 160 meter tussen de hoofdentree en de ingang voor ambulances, vrachtverkeer en spoedeisende hulp. Verwacht wordt dat dagelijks 30 ambulances, 30 vrachtwagens en 200 voertuigen van deze ingang gebruik zullen maken. De afstand van deze ingang tot de kruising Hamseweg-Maatweg bedraagt circa 125 meter.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie