SALZ groeit door nieuwe baan

11 juli 2007 om 00:00 Nieuws

,,Dat is de invloed van onze nieuwe baan en ook het neerzetten van een goed georganiseerde club”, verklaarde SALZ-voorzitter Norbert Cretier de groei van de nu 317 leden tellende club. Ongeveer 40 procent daarvan is jeugd en dat was ook merkbaar tijdens de openingsfestiviteiten op het net naast de snelweg A28 gelegen terrein. De talrijke aanwezigen genoten vooral van de rondjes die de jongste SALZ-leden met hun kleine motorcrossmotoren op de fraaie, midden in de bossen, gelegen baan mochten afwerken.

Grote races nog niet mogelijk op Leusderheide AMERSFOORT - De zaterdag officieel geopende nieuwe crossbaan van motorsportvereniging SALZ legt de club bepaald geen windeieren. Het ledenaantal groeide de afgelopen maanden met zo’n kleine 60 leden, dankzij de komst van het bijna 1800 meter tellende circuit aan de Kolonel van Royenweg in de gemeente Amersfoort.

door Balt Gmelig

De meeste aandacht ging echter uit naar Ton van Heugten. De Amersfoorter had de zijspan waarmee hij ooit wereldkampioen was geworden, speciaal voor de opening tevoorschijn gehaald. Voordat hij prominente gasten uitnodigde om een ritje met hem te maken, kregen de gasten eerst nog enkele toespraken van onder andere Nel Stoorvogel, de 74-jarige weduwe van SALZ-oprichter Willem Stoorvogel, te horen.

Jan de Geus, voorzitter van de KNMV (Koninklijke Nederlandse Motorrijders Vereniging), had een verrassing voor de jubilerende club in petto. SALZ, voortgekomen uit motorsportverenigingen in Soest, Amersfoort, Leusden en Zeist, bestaat op 19 juli 25 jaar en dat was voor de bond een reden om de club te onderscheiden. Cretier ontving uit handen van de KNMV-preses een fraaie herinnering. ,,Puur toeval,” reageerde Cretier, sinds februari 2006 voorzitter van SALZ, op het feit dat het jubileum en de opening van de nieuwe baan tegelijk konden worden gevierd. ,,Maar het komt natuurlijk wel fantastisch uit.”

De club had er ook alles aan gedaan om van de opening en het jubileum een succes te maken. De genodigden werden bij binnenkomst getrakteerd op koffie met speciaal SALZ-gebak. Speciaal voor de ontvangst waren enkele tenten neergezet bij het clubhuis, een tijdelijke accommodatie. ,,Die mogen wij hier vijf jaar gebruiken, daarna moeten wij een nieuw clubhuis hebben. Wij zijn al met de voorbereidingen bezig maar ik verwacht niet dat wij dat binnen die vijf jaar kunnen realiseren. Dat zit ‘m in de centjes,” aldus Cretier.

Het circuit biedt de club de gelegenheid om grote motorcrosswedstrijden naar de Leusderheide te halen. ,,Ons streven is om ieder jaar hier een Nederlands Kampioenschap te hebben. Dat kan ook een Grand Prix of een Europese wedstrijd zijn. Onze milieuvergunning voor dergelijke races is echter nog niet toereikend.”

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie