Larissa en Rianne winnen NK

11 juli 2007 om 00:00 Nieuws

In het bijzijn van de ouders van Larissa in de sfeervolle woning in de Amersfoortse wijk Nieuwland vertellen de kersverse kampioenen dat zij vanaf hun achtste hun geliefde sport beoefenen. Rianne speelt voor het B1 team van VV Huizen. De andere talentvolle speelster Larissa gaat komend seizoen al voor het A1 team van het Hooglandse Forza uitkomen. Omdat haar teamgenoten ruim 4 jaar ouder zijn is dit zeer opzienbarend te noemen. Sinds 2 jaar vormen de gezellige meiden een sterk Beachteam.

AMERSFOORT - In de laatste week van juni vonden in Almere-Haven de Nederlandse Kampioenschappen Beachvolleybal voor de jeugd plaats. Na uitstekende poulewedstrijden kwamen de jeugdige (ex-)Amersfoortse Beachers Larissa Masselink (12) en haar partner Rianne van Dommelen (12) in de finale die veel toeschouwers trok. Beide meiden vertellen trots hoe het voelt om kampioen te zijn.

door Willem van Veluw

Na vorig jaar al een sterk NK gespeeld te hebben werden zij dit jaar op overtuigende wijze kampioen. ,,De poulewedstrijden werden door ons makkelijk gewonnen” , zegt Larissa op rustige toon. ,,In de finale hadden wij het wel wat zwaarder maar doordat we direct al een voorsprong van 3 punten namen, wonnen wij de eerste set met 21-17. In de tweede set was het precies andersom en kwamen wij snel op achterstand. Door zeer geconcentreerd en overtuigend te blijven spelen werd uiteindelijk met 21-16 gewonnen en werden wij tot groot plezier van onze ouders Nederlands kampioen.”

,,Ik vond het prachtig dat wij van de twee topbeachvolleybalspeelsters Rebekka Kadijk en Merel Mooren de grote beker en de gouden medaille uitgereikt kregen” , vertelt Rianne trots. ,,Het is een mooie beloning voor het 4 keer in de week trainen. Onze sterke punten zijn dat we elkaar uitstekend aanvoelen we zijn beiden echte allroundspeelsters. Door een goede pass kunnen wij een snelle aanval opzetten die veel punten oplevert Wat in ons spel nog verbeterd kan worden is de opslag en het kijken waar de bal geplaatst wordt.”

Beide kampioenen zijn het samen eens dat zij het Beachvolleybal leuker vinden dan de zaalcompetitie. ,,Natuurlijk willen wij in de zaal ook graag het hoogste niveau bereiken”, merkt Larissa op. ,,Bij het beachen kom je veel sneller in contact met de bal waardoor je sneller in je spel komt. Het zou fantastisch zijn als wij met ons team de top zouden kunnen halen. Ik hoop dat de gemeente Amersfoort ook eens wat beachvelden aan gaat leggen, dan kunnen wij ook eens in onze eigen stad een wedstrijd spelen.”

Wat bij de meiden opvalt is dat zij bij hun clubs Forza en VV Huizen keihard trainen om het hoogste niveau in hun geliefde sport te behalen. Opvallend in deze is dat de twee jaar oudere zus van Larissa Robine ook zeer talentvol is en nu al uitkomt in de senioren klasse bij Stam Sovoco uit Soest.

Beide zussen kwamen in een Beachtoernooi al diverse keren tegen elkaar uit waarin Robine steeds wist te winnen. Wat Larissa en Rianne tenslotte nog gezegd willen hebben is dat zij bijzonder trots zijn op de sponsors Crealies en Vidax bv hierdoor waardoor zij in prachtige sportkleding aan de wedstrijden kunnen meedoen.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie