Primeur voor Dutch Open

11 juli 2007 om 00:00 Nieuws

Als het evenement komende zaterdag van start gaat, kunnen de bezoekers tientallen leerlingen op allerlei posities tegenkomen. ,,Wij hebben twee keer een informatiemiddag gehouden, “ vertelt Bert van Wede, manager leerbedrijven van Het Kloosterhotel, onderdeel van ROC/ASA. ,,Uiteindelijk hebben wij zo’n 40 leerlingen gevonden die aan het toernooi meewerken. Vorig jaar zijn er ook enkele leerlingen van ons op het toernooi actief geweest. Zij hadden zich echter niet via ons maar rechtstreeks bij de organisatie opgegeven. Nu is dat anders.”

Leerlingen ROC/ASA actief op tennistoernooi AMERSFOORT - Leerlingen van het ROC/ASA zorgen voor een primeur tijdens de vijfde editie van het Dutch Open Tennis. Zij worden door de organisatie, onder leiding van toernooidirecteur Hans Felius, massaal ingezet tijdens het negen dagen durende toptennistoernooi op de Bokkeduinen.

door Balt Gmelig

,,Elke leerling wordt op zijn eigen vakgebied ingezet, “ vervolgt Van Wede. ,,Zo´n vijftien leerlingen die bij ons een beveiligingsopleiding volgen, worden voor de beveiliging en de toegangscontrole gebruikt. Een stuk of acht leerlingen zijn voor de horeca beschikbaar. Wij hebben ook een opleiding uiterlijke verzorging en daarvan zijn er zes leerlingen voor het evenement actief tijdens ladiesday en in het spelersdorp. Zij werken als kapster of schoonheidspecialiste en beschikken daarvoor ook over een eigen ruimte in het promodorp. Voor het baanonderhoud en de algemene dienst zijn ook diverse leerlingen beschikbaar. Daarnaast zijn er nog twee leerlingen als ICT-medewerker actief. “

Voor het Dutch Open zijn de leerlingen goedkope krachten. ,,Zij krijgen allemaal wel een vrijwilligersvergoeding, “ gaat Van Wede verder. ,,Voor ons is het leuk om te laten zien waarvoor de leerlingen opgeleid worden. Wij hadden er best meer willen inzetten. Veel scholieren hadden echter al een vakantiebaantje. Wij willen dit ook de komende jaren voortzetten maar hopen dan wel dat het toernooi in de schoolperiode gaat vallen. Dat komt ons beter uit en dan kunnen wij er ook een groot onderwijsproject van maken. “

Jubileumprogramma

Het jubileumprogramma rond het 50ste Dutch Open begint komende vrijdag (vanaf 15.00 uur) met een demonstratiewedstrijd van vier voormalige wereldtoppers (Tom Okker, Balasz Taroczy, Guillermo Vilas en Lagislav Legenstein). Zij brengen op het voormalig centre court een eerbetoon aan ’t Melkhuisje, de jarenlange speelplaats van het Dutch Open in Hilversum. Dezelfde avond wordt op het podium in het promodorp van het Dutch Open door Albertine van Vliet, de burgemeester van Amersfoort, de officiële opening van het ATP-evenement verricht. Aansluitend heeft de loting van het hoofdtoernooi plaats.

Op de officiële jubileumdag (15 juli) omvat het programma een duel tussen Ladislav Legenstein, de winnaar van de eerste editie van het Dutch Open in 1957, en Piet van Eijsden, die als speler, baancommissaris en toernooidirecteur 50 jaar aan het Dutch Open verbonden was. Het onderlinge resultaat tussen de twee kemphanen van weleer is 1-1. In 1957 was Legenstein (81) Van Eijsden in de halve finale de baas. Een jaar later verraste Van Eijsden de toernooiwinnaar van het jaar ervoor.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie