Extra noodlokalen bij De Marke

11 juli 2007 om 00:00 Nieuws

Maar totnogtoe is er nog geen oplossing gevonden. De 25 lokalen aan het Brinkcluster, waarvan twee noodlokalen op het schoolplein en twee bij Het Zwaluwnest, kunnen vanaf september niet meer alle leerlingen herbergen. Daarom besloot het bovenschools management van het Katholiek Primair Onderwijs Amersfoort (KPOA) om 125 leerlingen naar lokalen aan De Laak te verhuizen. Dit leidde tot een storm van protest onder verontruste ouders. Het bovenschools management beloofde de actiegroep 1Marke alternatieven voor de verhuizing te onderzoeken.

Alternatief voor verhuizing wordt nog onderzocht VATHORST - Er bestaat een kleine kans dat groep vijf en zes van Katholieke basisschool De Marke vanaf september toch les krijgen op de huidige locatie aan het Brinkcluster. Het bovenschools management onderneemt in overleg met de actiegroep 1Marke een uiterste poging om tijdelijke lokalen bij De Brink te plaatsen.

door Natanja Vreugdenhil

Maandag bracht het bovenschools management het actiecomité op de hoogte van de vorderingen. Henk-Jan van Well van 1Marke noemt de resultaten ‘teleurstellend’. De kosten voor het plaatsen van tijdelijke lokalen bij De Brink, zouden gedurende drie jaar €225.000 bedragen. De school zegt dat zij dit niet kan betalen. De gemeente heeft aan haar zorgplicht voldaan door de lokalen bij De Laak aan te wijzen. Van Well wil dat er wordt gekeken of de kosten omlaag gaan als ouders bij de plaatsing van de lokalen helpen.

Het actiecomité vindt dat het KPOA de kosten voor de tijdelijke lokalen moet betalen. ,,Want het bovenschools management heeft ervoor gekozen geen leerlingenstop in te stellen. Terwijl in het verleden is toegezegd dat het verhuizen van leerlingen niet nodig zou zijn.” Maar directeur Jos Smeels van De Marke ontkent zulke toezeggingen te hebben gedaan. Het KPOA belooft na de zomer in samenspraak met de medezeggenschapsraad een aannamebeleid op te stellen.

Behalve de kosten van de tijdelijke lokalen is ook de beschikbare tijd om ze te regelen een probleem, zegt Wil Ellenbroek van het bovenschools management. ,,De vergunningen om lokalen te plaatsen, zijn er op zijn vroegst pas na de zomer.” Een besluit is nog niet genomen. ,,We hebben eerst alle feiten op een rijtje gezet”, zegt Ellenbroek. ,,Donderdag praten we erover door met de actiegroep en de medezeggenschapsraad. Eenvoudig zal het niet worden.”

De verontruste ouders vinden dat de nieuwe locatie bij De Laak te ver van de huidige ligt om nog te spreken van één school. Ook vinden zij het onverantwoord dat kinderen op weg naar de nieuwe locatie de Valutaboulevard moeten oversteken. Verder denken zij dat het ouders met kinderen op beide locaties niet meer lukt om hun kroost naar school te brengen. Tenslotte vinden zij de locatie op De Laak, waar ook basisscholen De Gondelier en De Vuurvogel zijn gevestigd, te massaal.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie