Problemen bij ontsluiting nieuwe ziekenhuis

6 juli 2007 om 00:00 Nieuws

AMERSFOORT - Meander Medisch Centrum stuit op problemen bij de uitwerking van de verkeersontsluiting voor het nieuw te bouwen ziekenhuis aan de Maatweg. Een goede verkeersveiligheid en een goede doorstroming van het verkeer kunnen niet allebei worden gewaarborgd, als er één ontsluiting komt voor alle verkeer ter hoogte van de hoofdentree. Meander onderzoekt nu een nieuwe variant voor de verkeersontsluiting , die buiten de eerder door de raad vastgestelde kaders valt.

Het ziekenhuis acht het onwenselijk vrachtwagens en personenauto's op weg naar de spoedeisende hulp te laten kruisen met voetgangers en fietsers. Het college kan zich vanuit verkeersveiligheid in dat standpunt vinden. B. en w. hebben het ziekenhuis de ruimte geboden het alternatief uit te werken en daarvoor contact op te nemen met belanghebbenden.

De raad stemde in januari 2007 in met de zogenaamde variant 2 uit de Second Opinion; één hoofdontsluiting op de Maatweg ter hoogte van de hoofdentree van het ziekenhuis en een aparte entree voor ambulances, ter hoogte van het centrum voor Spoedzorg tussen de nieuwe hoofdontsluiting en het kruispunt Hamseweg-Maatweg. Het bevoorradend verkeer zou over de hoofdentree worden geleid. Als bij de uitwerking van variant 2 zou blijken dat deze niet binnen de gestelde randvoorwaarden kan worden uitgevoerd, ontstaat er een nieuwe situatie. Dat er nu wordt gewerkt aan een nieuw variant zal waarschijnlijk betekenen dat het college na de vakantie deze variant en de second opinion ter peiling aan de raad gaat voorleggen. Bij de nieuwe variant gaat het niet om een variant waarbij de ontsluiting over de Schans alsnog in discussie komt.

Om alle belanghebbenden te informeren, organiseert Meander Medisch Centrum op dinsdag 10 juli om 19.30 uur een informatie-avond over de uitwerking van de verkeersontsluiting Daarbij wordt ook ingegaan op de ontwerpdilemma's waar Meander tegen aanloopt. De bijeenkomst wordt gehouden in de aula van de locatie Elisabeth.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie