Judoka Bryan van Dijk uitgeschakeld in derde ronde Boekarest

21 mei 2007 om 00:00 Nieuws

AMERSFOORT - Landmacht luitenant Bryan van Dijk is tijdens de dit weekend gehouden World Cup Judo in Boekarest uitgeschakeld. In de derde ronde verloor hij met het kleints mogelijke verschil (koka) van de Pool Krystof Wilkomirski in de verlening om de golden score.

De Let Vsevolods Zelonijs, waar van Dijk eerder dit jaar in Moskou nog van won, sloot het toernooi winnend af. Tweede werd Gennidi Bilodid uit Oekraïne, terwijl de derde plaatsen waren voor de Hongaar Akos Braun en Sezer Huyusz uit Turkije.

De Amersfoorter had in de eerste ronde nog gewonnen van Serghei Toma uit Moldavië. In de tweede ronde troefde hij de Roemeen Alexandru Concearenco af door een schouderworp over te nemen en afgetekend met ippon te winnen. Tegen Wilkomirski was hij echter niet scherp genoeg. Natuurlijk betreurde van Dijk zijn mindere optreden tegen de Pool. "Er had meer in gezeten. Nu ga ik eerst even bijkomen op vakantie, om daarna hard te gaan trainen en me optimaal voor te bereiden op het WK".Het Wereldkampioenschap wordt dit jaar van 13 tot en met 16 september gehouden in Rio de Janeiro. Hier zijn ook veel kwalificatiepunten te verdienen voor Peking, waar van Dijk in 2008 ook hoopt te scoren.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie