Anjeractie: Geven om cultuur die je lief is

18 mei 2007 om 00:00 Nieuws

AMERSFOORT - Dit jaar vindt in de week van maandag 28 mei tot en met zaterdag 2 juni de jaarlijkse Anjercollecte plaats in Amersfoort, Hoogland en Hooglanderveen. Deze collecte, die wordt gecoördineerd door het Bureau Kunsteducatie, heeft vorig jaar maar liefst een bedrag van € 16.500,-- opgeleverd .

Voor deelname aan deze collecte hebben zich 21 amateurverenigingen op cultureel en sociaal-cultureel gebied aangemeld en ruim 300 collectanten gaan op pad om zoveel mogelijk huis-aan-huis bijdragen voor het Anjerfonds op te halen.

De inkomsten die de Anjerfondsen en het Prins Bernhard Fonds via deze collecte verkrijgen worden volledig uitgekeerd aan subsidies ten behoeve van cultuur en het natuurbehoud in Nederland. Zowel landelijke als provinciale en lokale projecten komen mede hierdoor tot stand. Ook Amersfoortse verenigingen zijn de laatste jaren extra financieel ondersteund door Anjerfonds-bijdragen, b.v. voor de aankoop van muziekinstrumenten en uniformen, inrichtings- en verbouwingskosten van clubgebouwen, lustrumactiviteiten, bijdragen in publicaties en tentoonstellingen. Vorig jaar werd door het Anjerfonds totaal een bedrag van ca. € 25.000,-- uitgekeerd als steun aan tal van Amersfoortse initiatieven.

De verenigingen die collecteren ontvangen een rechtstreekse bijdrage (1/3 deel) uit de collectegelden, 2/3 deel wordt aan het Anjerfonds overgemaakt. De collectanten zijn te herkennen aan een collectebus met een blauwe wikkel met de opdruk ‘Anjeractie’.

Wie een financiële bijdrage geeft aan de Anjeractie draagt op positieve wijze bij aan het welzijn van onze Amersfoortse samenleving.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie