Neptunusplein weer schoon en opgeknapt

15 mei 2007 om 00:00 Nieuws

AMERSFOORT - Het Neptunusplein in Kruiskamp/Koppel is afgelopen maandag 14 mei weer helemaal opgefrist. Het is de vijfde keer dat een schoonmaakactie voor het Neptunusplein is gehouden. Tijdens zo'n schoonmaakactie wordt extra geveegd en geboend, kapot straatmeubilair wordt vervangen en nieuwe planten worden in de plantenbakken gezet.

Net als in 2005 en 2006 is het Neptunusplein gekozen tot 'hotspot' in het kader van Veilig op Straat: een plek in de stad waar extra wordt geïnvesteerd in veiligheid en leefbaarheid. Op dit moment vindt in de directe omgeving nieuwbouw plaats. De tweede helft van 2008 wordt het plein zelf heringericht. Deze periode van vernieuwen en verbouwen wil de gemeente het beheer en onderhoud van de Neptunusplein voortvarend aanpakken, om verloedering en onveiligheids(gevoelens) geen kans te geven.

Op het hele plein en in de omgeving zijn hoeken, gevels en goten voorbewerkt met bladblazers en is met een veegmachine alles schoongeveegd. Kapotte paaltjes en tegels zijn vervangen, alle palen en borden weer rechtop gezet. De oversteekplaats bij Van Randwijcklaan is hersteld en alle plantenbakken kregen nieuwe zomerplanten. Binnenkort wordt op het Neptunusplein ook een aantal nieuwe, diefstalveilig fietsenklemmen bijgeplaatst.

Het schoonmaken, herstellen en planten wordt uitgevoerd door Eemfors en ROVA. Winkeliers is van tevoren gevraagd naar hun wensen. Mede op hun verzoek wordt de schoonmaakactie dit jaar twee keer gehouden.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie