Getuigen beroving gezocht

14 mei 2007 om 00:00 Nieuws

AMERSFOORT - Een 20-jarige Amersfoorter is zondagochtend beroofd door een onbekende man. Het slachtoffer fietste over het Neptunusplein toen hij werd aangesproken door een voorbijganger. De man stak zijn hand op, kennelijk om aan te geven dat hij iets wilde vragen. In de buurt van de man hielden zich nog twee jongens op, maar die bleven op een afstand staan kijken. Toen de 20-jarige stopte, vroeg de onbekende man om een sigaret. De Amersfoorter weigerde hem een sigaret te geven waarna hij direct een aantal klappen in het gezicht kreeg. De verdachte tastte vervolgens de kleding van het slachtoffer af en nam uit zijn jas een mobiele telefoon weg. De man bleef agressief en beveelde de jongeman weg te fietsen. Uit angst voor meer klappen is de Amersfoorter weggefietst en meldde hij de beroving bij de politie.

De politie stelde direct een onderzoek in en hield daarop in de omgeving twee personen aan die voldeden aan het signalement dat door het slachtoffer was opgegeven. Zij werden overgebracht naar het politiebureau maar bleken, nadat zij geconfronteerd werden met het slachtoffer, niet betrokken te zijn geweest bij de beroving.

Van de verdachte is een signalement opgenomen. De man had een lichtgetinte huidskleur en was ongeveer 1.80 meter lang. Hij had een sportief postuur, kort zwart haar en gekleed in een gestreept shirt met daaroverheen een donker vest met een capuchon. De jongens die op een afstand stonden te kijken en de verdachte mogelijk kennen hadden ook een lichtgetinte huidskleur waarbij één van hen een petje droeg en de ander een leren jas tot op de heup.

De politie zet het onderzoek voort en verzoekt eventuele getuigen contact op te nemen met de politie in het district Eemland Zuid op het telefoonnummer 0900-8844. Anoniem bellen mag ook op het telefoonnummer 0800-7000.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie