Presentatie Operacursus ,,Light Opera''

Nieuws

AMERSFOORT -Op zondag 13 januari 2013 is de presentatievoorstelling van de cursus ,,Light Opera''. In deze voorstelling is het resultaat te zien van een 12 weken durende cursus gegeven door (opera)zangeres en koordirigent Hannie Slingerland in samenwerking met regisseur en kostuumontwerper René Melisse. In de cursus is door 20 enthousiaste amateurzangers gewerkt aan repertoire uit het grensgebied tussen operette en opera. de begeleiding wordt verzorgd door pianiste Sabrina Avakova.

Voor de invulling van de presentatievoorstelling is gekozen voor delen uit drie uiteenlopende werken, uit verschillende landen, te weten ,,The Mikado''van Gilbert en Sullivan, ,,Les Contes d'Hoffmann'' van Jacques Offenbach en ,,Die Fledermaus'' van Johann Strauss jr. Deze stukken zijn alle drie geschreven in de tweede helft van de 19e eeuw en gelden als de beste opera's in hun specifieke genre. Uit deze werken hoort u aria's, duetten, ensemblestukken en koren, maar niet in de oorspronkelijke context. Ze zijn aan elkaar gekoppeld tot een nieuw verhaal dat zich afspeelt in ,,Hôtel de L'Opera'', een fictief hotel in de 2e helft van de 19e eeuw met chique rijke gasten. De eerste acte speelt zich af in de Lobby van het hotel waar alle gasten aankomen. In de tweede acte verplaatsen we ons naar de beautysalon van het hotel waar de rijke dames zich laten verwennen en in de derde acte ziet u het restaurant waar het verhaal uitmond in een groot feest.

De voorstelling begint om 15.00 uur in de aula van de Vrije School, Roméostraat 74 te Amersfoort. De toegangsprijs bedraagt € 7,50. reserveren kan via reserveren@hannieslingerland.nl.

advertentie