Functioneringsgesprek burgemeester Bolsius op straat

29 december 2012 om 00:00 Nieuws

AMERSFOORT - De inhoud van het functioneringsgesprek dat burgemeester Lucas Bolsius had met drie fractievoorzitters ligt op straat. Het AD/Amersfoortse Courant publiceerde zaterdag uit het geheime verslag. Bolsius laat weten geschokt te zijn dat het vertrouwen van zijn gesprekspartners is geschonden. De drie fractievoorzitters doen aangifte bij de politie.

In het uitgelekte functioneringsgesprek staat volgens het AD dat Bolsius meer leiderschap had moeten tonen bij problemen rond grote dossiers. Bolsius had tijdens de ruim twee jaar dat hij burgemeester is te maken met onder meer het uiteenvallen van de BPA en een beschuldiging van fraude jegens die partij, de miljoenenoverschrijding van het Eemhuis en recentelijk de val van het college van B en W.

Ook zou Bolsius zich meer moeten profileren als een dienstbare burgemeester die boven de partijen staat. De raadsleden, die Bolsius ook roemen om zijn grote inhoudelijk betrokkenheid en de wil om goed te doen voor de stad, raden hem aan een externe coach te nemen.

Hoe de inhoud van het stuk bij het AD terecht is gekomen is nog niet duidelijk. Alleen de fractievoorzitters van VVD, PvdA en GroenLinks waren bij het gesprek aanwezig, evenals medewerkers van de griffie. Het geheime stuk ligt ook voor raadsleden bij de griffie ter inzage, maar daarvan mogen geen kopieën worden gemaakt, iets waarop streng wordt toegezien. De politie zal op basis van de aangifte van de drie fractievoorzitters onderzoek doen naar wie heeft gelekt.

Volgens BPA-fractievoorzitter Hans van Wegen maakt Bolsius de fout om niet zelf aangifte te doen. ,,Hij is eindverantwoordelijk verantwoordelijk voor alles wat in het gemeentehuis gebeurt, dus ook voor de griffie.''

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie