Kerstbomen voor dieren van DierenPark Amersfoort

28 december 2012 om 00:00 Nieuws

AMERSFOORT - Driekoningen is traditioneel gezien het moment om de kerstboom weer op te ruimen. De chimpansees, olifanten, tijgers en beren van DierenPark Amersfoort weten wel raad met die bomen. Zondag 6 januari kan iedereen zijn onbehandelde kerstboom bij het park inleveren.

Gasten kunnen zelf kiezen aan welke van de vier diersoorten zij de boom willen schenken. Kerstbomen zijn erg populair bij de dieren om aan te knagen, mee te spelen en om de nagels aan te slijpen. Gedurende de dag zullen de dierverzorgers de kerstbomen aan de verschillende dieren geven en bezoekers meer vertellen over verrijking met bomen. Het Dierenpark verblijdt haar bewoners al ruim vijftien jaar met kerstbomen.

De dierentuin biedt de dieren in haar park verrijking om het natuurlijke gedrag van de dieren te stimuleren. Bomen zijn een goede vorm van verrijking, omdat het een natuurlijk product is en de dieren nieuwsgierig zijn wanneer er iets nieuws in hun verblijf wordt geplaatst.

De ingezamelde kerstbomen worden eerst gecontroleerd door de dierverzorgers, de goedgekeurde bomen worden in de verblijven van de dieren geplaatst. Bezoekers krijgen bij inlevering van een kerstboom een bon waarmee ze deze dag vijf euro korting op hun entree ontvangen. Abonnementhouders ontvangen een bon voor een gratis kopje koffie of thee. Er kan één bon per persoon worden ingeleverd in DierenPark Amersfoort.

Voor meer informatie: www.dierenparkamersfoort.nl

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie