Afbeelding

Politiehond vindt inbreker in de sloot

Nieuws

AMERSFOORT - Twee inbrekers, een 17-jarige en een 18-jarige Amersfoorter, zijn maandag aangehouden nadat ze op heterdaad waren betrapt bij een inbraak in een huis aan de Hogeweg en vervolgens gevlucht waren. De 17-jarige verdachte werd uiteindelijk door een politiehond in een sloot gevonden en de 18-jarige verdachte werd in een schuur aangetroffen.

De bewoonster van de woning aan de Hogeweg kwam maandag rond 17:30 uur thuis en zag een scooter voor haar huis staan. In haar woning zag ze een onbekende jongen. Getuigen zagen twee jongens vervolgens op een scooter wegrijden. Op de Tweede Steeg zagen agenten de scooter voor een verkeerslicht staan. De scooter werd aangetikt waarna de verdachten wegrenden. Een achtervolging werd ingezet waarbij de twee de A28 over renden en zich op het terrein gelegen tussen de A28 en de afslag A28 naar Amersfoort probeerden te verstoppen.

Het terrein werd door agenten afgezet. Met behulp van politiehonden werd de 17-jarige Amersfoorter in een sloot gevonden. De 18-jarige Amersfoorter werd in een schuur gevonden. Beiden werden aangehouden. In de omgeving waar de verdachten werden gevonden en bij de fouillering kwamen goederen tevoorschijn die afkomstig waren uit de woning aan de Hogeweg. De twee zitten vast.

advertentie