Afbeelding
BDU

PvdA eist duidelijkheid afsluiting van Amersfoort CS

Nieuws

AMERSFOORT - De PvdA wil duidelijkheid over het voornemen van NS om de traverse door het station af te sluiten. Dit naar aanleiding van gesprekken met ondernemers bij Station Amersfoort.

Volgens PvdA-raadslid Ramon Smits Alvarez vormt de traverse een belangrijke verbindingsroute tussen het Soesterkwartier en de binnenstad. ,,Daardoor moet ook doorgang voor niet-treinreizigers gewaarborgd blijven."

Smits Alvarez stelde al in oktober 2010 vragen aan het college over de plaatsing van de OV-chipkaart poortjes en de mogelijke gevolgen voor de toegankelijkheid van de stationstraverse. ,,Wethouder Buijtelaar reageerde toen in gesprek te zijn met de NS hierover. Ook hij wil de traverse voor iedereen toegankelijk houden. Uit verschillende gesprekken met ondernemers blijkt echter toch dat NS tot afsluiting wil over gaan."

Met de ontwikkeling van Puntenburg zal het gebruik van de stationshal als traverse volgens Smits Alvarez alleen maar toenemen. ,,Daarnaast neemt het aantal winkels in de stationshal toe, een ontwikkeling die ook om een zo groot mogelijke publieke toegankelijkheid vraagt. We willen daarom dat de onbelemmerde doorgang van de stationshal verzekerd blijft, ook in deze nieuwe situatie."

advertentie