Amersfoortse monstertjes in muzikaal sprookje

23 december 2012 om 00:00 Nieuws

AMERSFOORT - De jeugdopera Sneeuwwit van Holland Opera is zaterdag in première gegaan in de Veerensmederij. Niet zomaar een première want speciaal in Amersfoort doen tien Amersfoortse monstertjes. Het gaat om een samenwerkingsverband met Scholen in de Kunst en per voorstelling draven vijf kinderen op om - met verve - een monstertje te spelen.

In Sneeuwwit zijn onder meer delen van de sprookjes Assepoester, Doornroosje, Belle & het Beest en Sneeuwwitje te herkennen. Imme Dros, bekroond met vele griffels voor haar prachtige kinderboeken, bewerkte de sprookjes tot Sneeuwwit. De regie is in handen van Joke Hoolboom.

Op zondag 30 december en zaterdag 5 januari presenteert Nanda Roep, presentatrice van het KRO Kindertijd-programma Mijn Eigen Boek, een heuse sprookjeswedstrijd rondom de voorstelling Sneeuwwit van Holland Opera. Ben jij de mooiste prinses of het stoerste monster van het land? Verkleed je dan voor de Sprookjesverkiezing!Zowel op 30 december als 5 januari wordt na de voorstelling van 16.00 uur de winnaar bekend gemaakt.

Sneeuwwit is tot en met 6 januari te zien in de Veerensmederij op de Wagenwerkplaats aan de Soesterweg. Dagelijks voorstellingen om 14.00 en 16.00 uur.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie