Afbeelding

Dieven auto-emblemen opgepakt

Nieuws

AMERSFOORT - De politie heeft twee jongens uit Amersfoort aangehouden die worden verdacht van 27 diefstallen van auto-emblemen. Dat is maandag bekendgemaakt.

Eind november kwamen er via internet een groot aantal aangiften binnen van diefstal van auto-emblemen. De diefstallen vonden plaats tussen 8 november en 24 november in Amersfoort-Noord en werden gepleegd in de wijken Vathorst (de Velden) Zielhorst, Kattenbroek en Hoogland. Op het Imkerplantsoen werden op één avond bij drie auto's de emblemen verwijderd.

Kort na de mediaberichtgeving kregen de wijkagenten informatie over de identiteit van een verdachte. Het ging hierbij om een 15-jarige Amersfoorter. De jongen werd dinsdag 4 december aangehouden en uitvoerig aan de tand gevoeld. Hij bekende verantwoordelijk te zijn geweest voor de diefstal van auto-emblemen. Een 18-jarige kompaan, eveneens een inwoner uit Amersfoort, werd aangehouden op donderdag 6 december. Ook hij bekende betrokken te zijn geweest bij deze diefstallen.

De 15-jarige verdachte bleek nog in het bezit te zijn van de emblemen. Hij heeft deze zak met maar liefst 53 auto-emblemen overgedragen aan de politie. Als motief voor hun daad gaven zij op de auto-onderdelen te hebben willen verkopen aan een 14-jarige klasgenoot woonachtig in Soest. Ook deze jongen is verhoord.

De verdachten kregen een dagvaarding en mogen zich later verantwoorden bij de rechter.

advertentie
advertentie