Afbeelding
BDU

PvdA: schaf stadhuis af

Nieuws

AMERSFOORT - De Amersfoortse PvdA-fractie heeft een nieuwe variant toegevoegd aan de discussie over het wel dan niet renoveren van het stadhuis. De partij, verklaard tegenstander van renovatie, stelt voor het stadhuis af te schaffen.

,,Het idee van geen stadhuis meer in onze stad past goed in de tendens van het Nieuwe Werken dat het college wil doorvoeren'', licht PvdA-raadslid Ramón Smits Alvarez toe. Volgens hem zijn er in Nederland verschillende gemeenten die ook hun gemeentehuis van de hand willen doen, zoals de fusiegemeenten Molenwaard (Zuid-Holland) en Muiden.''

Om de renovatie te realiseren wil de gemeente 25 miljoen euro lenen. Smits Alvarez: ,,Wij zijn geen voorstander van renoveren op dit moment, omdat de kosten daarvoor te hoog zijn. Het afschaffen van het stadhuis is zeker een reële optie voor Amersfoort, zolang je wél zorgt dat je als gemeente de dienstverlening aan burgers kan waarborgen.''

Smis Alvarez verwacht veel bijval te krijgen van het college. ,,Dat wil immers alle buurthuizen sluiten onder het motto ´we investeren in activiteiten en niet in stenen' . Hier past het idee van het niet meer hebben van een stadhuis perfect bij`, constateert hij droogjes.

De PvdA wil dinsdagavond tijdens de gemeenteraadsvergadering het voorstel over de afschaffing van het stadhuis inbrengen.

advertentie