Afbeelding

Handtasdief actief op Euterpeplein

Nieuws

RANDENBROEK - Een dief heeft het de afgelopen weken op en rond het Euterpeplein voorzien op handtassen en fietstassen van oudere vrouwen.

Vanaf 18 oktober heeft de politie vijf aangiften opgenomen. De slachtoffers zijn allemaal vrouwen in de leeftijd van 75 t/m 86 jaar. In alle gevallen kwamen de vrouwen op de fiets vanaf het Euterpeplein. Tijdens het fietsen of bij het even stilstaan werd de handtas uit de fietstas gevist.

De slachtoffers ontdekten de diefstal later of zagen nog slechts een schim van de dader. De politie heeft om die reden een beperkt signalement: Een blanke jongeman van rond de 16 of 17 jaar. In sommige gevallen was de dader op de fiets, eenmaal was hij te voet. De diefstallen vonden plaats op het Euterpeplein, Lisztstraat, Telemannhof, Chopinstraat en Griegstraat.

De politie heeft tijdens haar surveillance extra aandacht voor de incidenten. De politie adviseert om een handtas niet achterin een fietstas te vervoeren of deze tenminste goed af te sluiten, maar bij voorkeur onopvallend mee te nemen (bijvoorbeeld handtas met schouderband te dragen onder de jas). Bij het zien van eenzelfde incident is het advies om direct 112 te bellen.

advertentie
advertentie