Winkeldieven werken samen

Nieuws

BINNENSTAD - Drie mannen, twee jongens van 18 en 22 jaar uit Rotterdam en een 18-jarige Amersfoorter, zijn woensdagmiddag gezamenlijk op het dievenpad gegaan.

Rond 15.00 uur liep een agent in burger in een winkel aan de Utrechtsestraat. Hij zag dat drie jongemannen zich erg verdacht gedroegen en hield hen in de gaten. Hij zag dat één van hen een stapel T-shirts in een pashokje legde en de ander daarop wees. De ander pakte de stapel en deed die in een plastic tas. Vervolgens zag de agent dat de derde verdachte met een stapel kleding en een bigshopper een pashokje in ging. Even later kwam hij er uit en was de kleding verdwenen.

Het drietal liep de winkel uit zonder de kleding af te rekenen. Ze werden aangehouden, de twee tassen van de drie verdachten bleken geprepareerd te zijn. Daarin zaten ongeveer twintig stuks kleding, bestaande uit onder andere T-shirts, broeken en jassen. Het drietal bleek niet alleen in deze winkel kleding te hebben gestolen, maar hadden ook gestolen kleding uit een andere winkel bij zich. De drie zijn voor nader onderzoek in het politiebureau ingesloten.

advertentie