PvdA kritisch over plan nieuwe begrenzing Hoogland

30 juli 2012 om 00:00 Nieuws

HOOGLAND - De PvdA ziet niet in waarom het college de begrenzing van Hoogland wil veranderen. Volgens de partij willen de bewoners aan de Schans Hooglands blijven. ,,Waarom zouden we dat dan willen veranderen?", aldus raadslid Ramon Smits Alvarez.

De gemeente doet momenteel onderzoek naar de begrenzing van Hoogland. In dit onderzoek worden ook grenscorrecties van Hoogland naar Amersfoort voorgesteld van onder andere de locatie de Schans waar bewoners die nu in Hoogland wonen mogelijk van plaats en postcode moeten veranderen. Deze bewoners krijgen mogelijk te maken met een woonplaats en postcodewijziging. ,,Hierover zijn we kritisch", schrijft Smits Alvarez in een persbericht. ,,We willen graag dat de huidige situatie blijft voor de bewoners van de Schans, zodat zij in Hoogland blijven wonen."

De reden van het onderzoek naar de begrenzing is het verzoek van het Meander Medisch Centrum om de woonplaatsgrens nabij het in aanbouw zijnde ziekenhuis aan de Maatweg te wijzigen van Hoogland naar Amersfoort. Smits Alvarez: ,,De PvdA snapt die gedachte wel om een regionaal ziekenhuis een postcode te geven van Amersfoort. Dit heeft bijvoorbeeld voordeel bij het gebruik van navigatiesystemen. Maar we zijn minder te spreken over het idee om de begrenzing van Hoogland voor meerdere plekken te wijzigen. We willen daarom van het college weten waarom er een grenscorrectie uitgevoerd moet worden en dringt aan op een ongewijzigde situatie voor bewoners van de Schans. De bewoners aan de Schans willen graag Hooglands blijven, als zij dat graag willen waarom zou de gemeente dat willen veranderen?"

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie