Stoffelijk overschot in Valleikanaal is van Amersfoorter

29 juli 2012 om 00:00 Nieuws

AMERSFOORT/LEUSDEN - Het stoffelijk overschot dat zondagmiddag in het Valleikanaal is aangetroffen, is van een 58-jarige man uit Amersfoort. De politie gaat niet uit van een misdrijf of zelfdoding en heeft het onderzoek afgesloten.

In het Valleikanaal ter hoogte van de Horsterweg, langs het Jaagpad, in Leusden is zondagmiddag rond half één een stoffelijk overschot aangetroffen door passanten. De politie heeft onderzoek rond de vindplaats gedaan. Een politiehelikopter die in de buurt was, heeft foto's genomen van de omgeving van de vindplaats. Met behulp van de brandweer is het lichaam geborgen. Een schouwarts heeft vervolgens de doodsoorzaak vastgesteld. Vermoedelijk is de man onwel geworden en daardoor te water geraakt.

Kanovaarders

Het lijk werd ontdekt door enkele kanovaarders. De Amersfoortse Jilisa Spook was daarvan getuige. Samen met een vriendin had zij een kano gehuurd bij verhuurbedrijf Berg in Leusden om de omgeving wat te verkennen. De twee vriendinnen voeren achter een wat grotere boot aan. Nadat zij de brug over de Horsterweg had gepasseerd, werd vanuit de grote kano vóór haar aangegeven dat ze naar links moest sturen. In het water bij het riet dreef een lijk. ,,Het enige dat je zag was de kruin en een stukje nek. Je zag alleen het hoofd, met gemillimeterd haar. We hebben geen gezicht gezien.'' Vanuit de grote kano was inmiddels de politie gebeld die het terrein later afzette.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie